Informatieavond Werkstad OverAmstel (5 oktober)

Geschreven door Op 29 september 2023

Op woensdag 5 oktober organiseert de werkgroep Openbare Ruimte van Coherente een tweede Informatieavond onder de titel: ‘Duivendrecht, dorp in een stad’. Tijdens deze bijeenkomst staat de gebiedsontwikkeling Werkstad OverAmstel centraal. De gemeentelijke Projectgroep Werkstad Overamstel zal een presentatie geven. De avond is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkelingen rondom Duivendrecht.

Begin augustus is door de gemeenten Amsterdam en Ouder-Amstel (zie foto: wethouder Victor Frequin, VVD) een overeenkomst ondertekend over de samenwerking tussen beide gemeenten voor de ontwikkeling van Werkstad OverAmstel, een gebied voor wonen, werken en ontspannen. Reden om enige achtergrondinformatie op te halen bij wethouder Victor Frequin (Ruimtelijke Ordening en Wonen) en bij Dirk Achterbergh (lid werkgroep Openbare Ruimte). Frequin: “De gemeente Ouder-Amstel kent naast de kernen Ouderkerk en Duivendrecht en het buurtschap Waver, twee grote gebiedsontwikkelingen: De Nieuwe Kern en Werkstad OverAmstel”. Achterbergh: “Vorig jaar hebben we tijdens de eerste Informatieavond De Nieuwe Kern en de ontwikkelingen in en rondom Amsterdam Zuidoost besproken. Tijdens de komende informatieavond gaat om de gebiedsontwikkeling van Werkstad OverAmstel”.

Vanuit Duivendrecht gezien start het gebied ‘Werkstad Overamstel’ bij Entrada en loopt van de Weespertrekvaartbuurt door naar het Kauwgomballenkwartier. Het gebied kent vele kleine en grote bedrijven en kantoren, waaronder: Makro, Sligro, DPG, The Joan en vele andere. Frequin: “De ligging nabij snelwegen, metro en trein en Duivendrechtsevaart, maakt het gebied goed bereikbaar. Dit gebied ontwikkelt zich tot een modern woon-werkgebied waar wonen en (creatieve) bedrijvigheid hand in hand gaan. Hier is ook plek voor meer mensen om te werken én te wonen”. In totaal zijn er 3.500 woningen gepland (waarvan ruim 1.000 op Entrada, red.). Voor de werkgroep Openbare Ruimte is de bijeenkomst van belang om de burgers te informeren. Achterbergh: “Hoe zal het gaan met de afwikkeling van het verkeer, wie komen er te wonen, gaan we tegen hoogbouw aankijken, welke voorzieningen komen er, kunnen onze kinderen in de buurt naar school en lopen onze winkels leeg of raken ze overvol?”

Frequin: “De komende jaren volgt een transformatie van het gebied, een proces dat niet binnen nu en vijf jaar is afgerond maar het neemt een langere tijd in beslag. De transformatie naar Werkstad OverAmstel is afhankelijk van particuliere initiatieven”. Achterbergh: “Informatie is nodig om ons goed op de toekomst te kunnen voorbereiden. Aan de burgers de gelegenheid om een goede indruk te krijgen van de komende ontwikkelingen rondom Duivendrecht en specifiek Werkstad OverAmstel. Uiteraard zal er voldoende mogelijkheid zijn om vragen te stellen”. De Informatieavond in het Dorpshuis (Duivendrecht) start 5 oktober om 19.30 uur.

Auteur: Henk Peter Blok
Foto: Henk Peter Blok


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp