Internationale dag tegen ouderenmishandeling

Geschreven door Op 15 juni 2023

Vandaag 15 juni is er wereldwijde aandacht tijdens Internationale dag tegen ouderenmishandeling. Dit kan gaan om fysieke mishandeling, verbaal geweld, verwaarlozing en/of financieel misbruik. Wees alert en neem maatregelen. Schaam je niet als het toch gebeurt en praat erover.

Ouderen lopen meer risico om slachtoffer te worden van een babbeltruc of financieel misbruik. Verklein de kans dat het u overkomt en neem voorzorgsmaatregelen. Denk bij misbruik aan de volgende vormen:

Babbeltruc
Veel oplichters gebruiken een babbeltruc. Dit is een smoesje waarmee ze proberen uw geld, sieraden, pincode of waardevolle spullen in handen te krijgen. De oplichters komen betrouwbaar over en gaan professioneel te werk. Het is dus niets om u voor te schamen als het u overkomt.

Financieel misbruik thuis
Als een familielid of bekende zonder toestemming uw geld of spullen gebruikt, dan is dat financieel misbruik. Dit overkomt vooral ouderen die afhankelijk zijn van hun omgeving.

Meer informatie en contact

  • Telefonische bereikbaarheid: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 14.00 uur. Telefoonnummer: (06) 48 93 72 20.
  • E-mail: sociaalteam@ouder-amstel.nl
  • Het inloopspreekuur is iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur, zonder afspraak, in het Dorpshuis Duivendrecht.

Of bel of chat met Veilig Thuis voor advies via (0800) 2000. Anoniem bellen kan ook.

Kom voor hulp of advies naar ons inloopspreekuur! Kijk op www.ouder-amstel.nl/financieelmisbruik

Bron: Jammfm
Foto: Jammfm
Auteur: Pieter Kuijt


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp