Jagershuis lijkt gered van ondergang

Geschreven door Op 5 februari 2022

De pandeigenaar van het Jagershuis werkt momenteel, binnen de mogelijkheden van de rijksmonumentale status van het pand, aan de herontwikkeling van de locatie.
De eigenaar heeft in dat proces overeenstemming bereikt met gemeente Amstelveen over maatregelen om het gebouw ondertussen niet verder in verval te laten geraken.

Henk Brouwer, CEO van Breevast, geeft aan de komende maanden in gesprek te gaan met diverse belanghebbenden, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de gemeente om tot een toekomstbestendige invulling van de locatie te komen: ‘Rond de zomer van dit jaar hopen wij goede stappen te hebben gemaakt. Intussen worden in overleg met de gemeente bepaalde werkzaamheden uitgevoerd om onomkeerbare situaties te voorkomen.’

De gemeente heeft een eerder ingezette handhavingsprocedure, die werd gestart omdat gevreesd werd dat (onderdelen van) het gebouw verloren zouden gaan door de steeds slechtere staat waarin deze verkeerden, inmiddels stopgezet. De Vereniging Historisch Amstelveen, maar ook gemeenteraadsleden, omwonenden en andere belanghebbenden trokken aan de bel trokken over de staat van ’t Jagershuis, waarop de eigenaar werd aangesproken en een handhavingsprocedure werd gestart, maar nu zijn er dus afspraken gemaakt.

Wethouder Herbert Raat (Vergunningen & Handhaving, VVD) geeft aan blij te zijn dat er nu overeenstemming is bereikt over bijvoorbeeld het herstellen van houtrot en schilderwerk.
Volgens de wethouder heeft de eigenaar plannen voor een nieuwe horeca-invulling en noemt dat goed nieuws.

Hij ziet het Jagershuis als een belangrijk onderdeel van de lokale geschiedenis: ‘De gemeente ziet toe op een duurzame instandhouding van het gebouw’, zegt wethouder Raat.

Ook de Erfgoedcommissie en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zien toe op behoud van de monumentale onderdelen van het Jagershuis.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp