KINDEREN STEUNEN TEGEN CORONA MET MUZIEK

Geschreven door Op 6 april 2020

War Child geeft voorlichting aan mensen in Zuid-Soedan om zich te beschermen tegen de verspreiding van het coronavirus. Met behulp van de muzikale boodschap van de populaire Zuid-Soedanese Afrobeat ster Check-B Magic, worden de belangrijke richtlijnen over hygiëne en veiligheid verspreid. De muziek is te horen op radiostations en via omroepinstallaties die op auto’s door vluchtelingenkampen en plattelandsgemeenschappen rijden.

De coronaviruspandemie vormt een belangrijke uitdaging voor samenlevingen en economieën wereldwijd – maar deze uitdaging is vooral acuut in de landen waar War Child aanwezig is. Wij werken in landen waar de gezondheidsstelsels ten gevolge van geweld en gewapende conflicten in verval zijn geraakt. Veel zieke en kwetsbare mensen hebben geen toegang tot behandeling.

En voor landen die vluchtelingen opvangen zijn deze uitdagingen nog nijpender. Zowel in officiële kampen als in informele nederzettingen wonen duizenden vluchtelingen en ontheemden in de directe omgeving – wat betekent dat fysieke afstandelijkheid bijna onmogelijk is. Water en sanitaire voorzieningen zijn schaars – en zeep is een luxe.

Muziek met een boodschap

War Child doet er alles aan om deze uitdagingen het hoofd te bieden. We werken samen met onze partners wereldwijd om het bewustzijn over persoonlijke bescherming tegen de coronaviruspandemie te vergroten. Het is gebleken dat voorlichting en bewustmaking de eerste verdedigingslinie vormen tegen eerdere ziekte-uitbraken – eenvoudige maatregelen met het potentieel om levens te redden.

Daarom verspreiden we educatief materiaal voor kinderen in Zuid-Soedan – een land waar maar heel weinig mensen toegang hebben tot tv of internet. Onze medewerkers en vrijwilligers gaan van tent tot tent en van huis tot huis om levensreddende informatie te verstrekken – met behoud van een gepaste fysieke afstand.

De medewerkers van War Child in Zuid-Soedan delen ook belangrijke boodschappen – waaronder de muzikale boodschap van Check-B Magic – door middel van omroepinstallaties die op auto’s zijn gemonteerd. Ze gaan hiermee vluchtelingenkampen af en kleine plattelandsgemeenschappen als onderdeel van ons ‘Mobile Awareness on Wheels’-initiatief. Deze War Child auto’s hebben naast de omroepinstallatie ook een handwasstation, compleet met water en zeep.  

Race tegen de tijd

In Zuid-Soedan, waar nog geen geval is bevestigd, werkt War Child samen met gemeenschapsleiders en vrijwilligers in de race tegen de tijd om iedereen te informeren over het corona virus, de risico’s en hoe ze zichzelf en hun kinderen kunnen beschermen. Het is van cruciaal belang dat mensen goed geïnformeerd zijn over de risico’s en wat ze kunnen doen, omdat deze informatie het verschil in hun overleving kan betekenen.

A person with a bicycle in front of a box

Description automatically generated

Tegelijk met voorlichting delen wij met plaatselijke partnerorganisaties extra zeep aan gezinnen uit. We zorgen ook voor kleine speeltjes en kleurplaten voor kinderen, die thuis meestal nauwelijks speelgoed hebben. Dat maakt het voor hun ouders een beetje makkelijker om ze bezig te houden.

A picture containing person, sitting, man, table

Description automatically generated

Samen willen we ervoor zorgen dat geen enkel kind achterblijft.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp