Kronenburg op de schop

Geschreven door Op 22 december 2019

Kantorenwijk Kronenburg moet levendig worden en wordt verbouwd. Nu staan er met name kantoren en hotels en dus is er voldoende mogelijkheid om de omgeving levendiger en groener te maken. Ook wordt er een aansluiting gelegd met Uilenstede om studenten richting Kronenburg te krijgen.

Kronenburg wordt in de woondeal tussen Metropoolregio Amsterdam en het Rijk specifiek genoemd als een sleutelgebied waar meer betaalbare woningen voor studenten en kenniswerkers gebouwd kunnen worden. Omdat de wijk vlakbij Schiphol ligt en woningbouw moet voldoen aan regelgeving rondom vliegverkeer is gewone woningbouw beperkt mogelijk. Wel biedt Kronenburg de kans voor tijdelijke huisvesting van ongeveer 2500 wooneenheden. Wethouder Floor Gordon ziet mogelijkheden voor een mix van studentenwoningen, huizen voor kenniswerkers en vernieuwende werkruimtes.

In mei dit jaar heeft Amstelveen de gebiedsvisie Kronenburg-Uilenstede vastgesteld. Er wordt nu gewerkt aan een ontwerp bestemmingsplan dat volgend jaar gepubliceerd wordt. Naar verwachting kan in 2021 worden begonnen met de verbouwing van Kronenburg.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp