Lift station Duivendrecht

Geschreven door Op 4 februari 2023

Het station van Duivendrecht krijgt mogelijk een extra lift.
De vraag vanuit reizigers en bewoners hiernaar is groot.
Het station wordt daarmee makkelijker bereikbaar voor minder validen.
ProRail heeft een ontwerp gemaakt van de uitvoering, dit kan door belangstellenden ingezien worden.
De bijeenkomst is op dinsdag 7 februari van 17.00 tot 18.00 uur in de Kleine kerk in Duivendrecht.

Bijeenkomst 7 februari betere bereikbaarheid station Duivendrecht mindervaliden

Al zo’n twintig jaar vragen reizigers en bewoners uit Duivendrecht om een extra lift aan de centrumkant van station Duivendrecht. Daarmee wordt het station gemakkelijker bereikbaar voor mindervaliden en sociaal veiliger. Met het oog op een toename van het aantal reizigers op dit station, wordt een extra lift nog noodzakelijker. Er is nu een ontwerp gemaakt door ProRail voor de extra lift aan de kant van de Rijksstraatweg in Duivendrecht. Belangstellenden zijn welkom voor een toelichting van de gemeente en een presentatie van het ontwerp.

Gemeente Ouder-Amstel heeft daarom het initiatief genomen om de mogelijkheden voor een extra lift te onderzoeken en die te laten realiseren. ProRail voert dit uit. De Vervoerregio Amsterdam maakt dit mede mogelijk.

Er is nu een ontwerp gemaakt voor de extra lift aan de kant van de Rijksstraatweg in Duivendrecht. Voor deze extra lift moeten de huidige toegangspoorten worden verplaatst naar het voorplein , is een loopbrug naar de lift noodzakelijk, en wordt de huidige fietsenstalling op het plein deels opnieuw ingericht. Daarnaast is een overkapping boven de toegangspoorten ontworpen voor reizigerscomfort.

Of de aanpassingen aan het station uiteindelijk uitgevoerd worden, hangt nog af van beschikbaarheid van budget. In het voorjaar zal dit duidelijk worden. Gemeente Ouder-Amstel bepaalt voor de zomer of een omgevingsvergunning wordt afgegeven. De gemeente verneemt nu graag van omwonenden wat ze van het ontwerp vinden.

Informatiebijeenkomst

Belangstellenden zijn welkom voor een toelichting van de gemeente en een presentatie van het ontwerp door ProRail.  Er is ruimte voor vragen en deelnemers kunnen hun reactie geven op het ontwerp. Aanmelden voor de bijeenkomst is nodig.

  • Datum: 7 februari
  • Van 17.00 tot 18.00 uur
  • Locatie: De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129

Aanmelden kan via een e-mail aan: paul.bontje@ouder-amstel.nl of telefonisch via (020) 496 21 21.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp