Lintje voor Dick Schwegler

Geschreven door Op 12 november 2019

Burgemeester Langenacker heeft woensdag 30 oktober een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Dick Schwegler werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hij ontving de onderscheiding voor zijn uitgebreide pakket vrijwilligersactiviteiten bij Zwem-en Poloclub de Snippen. Zijn inzet voor de watervogels uit Ouder-Amstel strekt zich uit tot alle facetten van de club. Zijn betrokkenheid bij de Zwem- en poloclub houdt niet op bij het trapje van het zwembad. Want naast het voorzitterschap van de club, gaf en geeft Dick les, trainde hij de waterpoloërs, zorgt hij voor de lesroosters, houdt hij de financiële administratie op orde en brengt hij de jeugdleden naar een toernooi of een wedstrijd.

Maar vooral is Dick een inspirator voor nieuwe zwemdocenten en heeft hij een ‘luisterend oor’ voor iedereen die dat nodig heeft. Dick is zoals burgemeester Joyce Langenacker zei, met hart en ziel betrokken bij zijn Snippen: “Een goed Nederlands spreekwoord zegt: bloed is dikker dan water, maar ik denk dat voor u het omgekeerde net zo waar is, water is dikker dan bloed.”
De burgemeester reikte het lintje uit tijdens de bestuursvergadering van de Snippen. Het clubhuis was nauwelijks groot genoeg voor alle belangstellenden. De waardering voor de enorme inzet van Dick werd hiermee extra onderstreept.

Bron en foto: Ouderamstel.nl


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp