Loopvlonder Ouderkerkerplas binnenkort open

Geschreven door Op 24 september 2021

Vanaf 25 september vervalt de anderhalvemeterregel, waardoor de afgesloten loopvlonder over de Ouderkerkerplas weer open kan. Die was immers afgesloten omdat elkaar passeren op 1,5 meter niet mogelijk was. Toch gebeurt dit niet meteen. Omdat de vlonder in de afgelopen 1,5 jaar sterk vervuild is geraakt, is hij niet meer veilig voor wandelaars. Het beheer van Groengebied Amstelland zorgt eerst voor een grondige schoonmaakbeurt. Vlak na 1 oktober is de vlonder weer voor iedereen toegankelijk.

Eerst de vogelpoep eraf

De loopvlonder over het water is de afgelopen 1,5 jaar door uitwerpselen van meeuwen en eenden erg glad geworden. Een schoonmaakbeurt is echt nodig om de veiligheid van de wandelaar te garanderen en onwelkome valpartijen in het water te voorkomen. De beheerder maakt verder ook het overwoekerde wandelpad op het eiland weer helemaal geschikt om prettig te lopen.

Kwaliteit zwemwater in geding

Bij het schoonspuiten komen de uitwerpselen onvermijdelijk in het water. Dit zorgt voor een bijkomend probleem: kans op verontreiniging van de zwemplek. In het zwemseizoen dat tot 1 oktober duurt, neemt de zwemwaterinspectie tweewekelijks monsters van het water. De poepbacterie kan dan een negatief zwemadvies opleveren met een bijbehorend zwemverbod. Dat wil het Groengebied absoluut voorkomen.  Daarom vindt de grote schoonmaak zo snel mogelijk na vrijdag 1 oktober plaats.

Beheer Groengebied Amstelland: ‘Bezoekers staan heel begrijpelijk te springen om de vlonder weer in hun wandeling op te nemen. Ook de wandelaars van Wandelnetwerk Noord-Holland lopen graag deze route. Dat begrijpen we helemaal. Zodra de vlonder schoon en veilig is, halen we de hekken weg en kan iedereen hem weer gebruiken. We melden dat dan op onze website www.groengebied-amstelland.nl en onze Facebookpagina’.

Joyce Langenacker, voorzitter Groengebied Amstelland: ‘Wandelen over de vlonder vraagt dus iets langer geduld, maar dan kunnen we weer volop en veilig gebruik maken van deze verrassende wandelroute over het water en het eiland. Net als de wandelaars kijk ook ik daarnaar uit.‘

Foto: Recreatie Noord-Holland


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp