Marian van der Weele

Geschreven door Op 17 december 2020

Marian van der Weele zal de gemeente Ouder-Amstel verlaten.

Zij is heel erg vereerd en blij dat de gemeenteraad van Waterland haar heeft voordragen voor benoeming als burgemeester.

Momenteel zit zij namens D66 in de gemeenteraad en is zijn wethouder voor Onderwijs, Jeugd, Jeugdzorg, Toerisme, Cultureel Erfgoed, Nieuwe Kern, Ronde Hoep. Ouder-Amstel zal een bekend gezicht in de regio gaan missen.

De Vertrouwenscommissie in Waterland heeft de afgelopen maanden voor de benoeming een selectie gemaakt uit 47 sollicitanten. De selectie was gedaan op basis van de profielschets die de gemeenteraad heeft vastgesteld op 26 augustus. De gemeenteraad ziet in Van der Weele een prima burgemeester die past bij de gemeente en haar inwoners.

“Van der Weele toont grote interesse in de historie van onze kernen, heeft een goede visie op het toerisme en de waarden van ons landschap. Om dat landschap te verkennen zal de gemeenteraad haar, zoals in de profielschets was te lezen, een paar passende laarzen aanbieden.”

De aanbeveling van de gemeenteraad wordt aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en aan de commissaris van de Koning aangeboden. De benoeming is definitief na ondertekening van het Koninklijk Besluit. Naar verwachting is de installatie van de nieuwe burgemeester op donderdag 11 maart. Van der Weele volgt dan Sicko Heldoorn op, die waarnemend burgemeester is geweest sinds maart 2020.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp