Meer betaald parkeren in Amstelveen

Geschreven door Op 4 november 2019

In Amstelveen gaat het aantal betaalde parkeerplekken omhoog. Vanaf 11 november moet er betaald worden in de noordelijke straten van Kostverlorenhof en een deel van Elsrijk Noord. Vanaf 12 december is het zuidelijke deel van Bankrashof aan de beurt. Wethouder Floor Gordon verklaart dit besluit door toenemende parkeerdruk van forenzen. Zij parkeren hun auto vaak in woonwijken waardoor bewoners hun auto niet kwijt kunnen in de straat. De gemeenten hoopt dat het betaald parkeren de forens ontmoedigt de auto in de woonwijken te pareren. Om bewoners en bezoekers te laten wennen krijgen overtreders de eerste twee weken na invoering alleen een waarschuwing.

Kostverlorenhof en Elsrijk Noord
Het nieuwe gebied in Kostverlorenhof strekt van de Florence Nightingalelaan tot aan de Saskia van Uylenburgweg. In Elsrijk Noord gaat het om een gebied tussen de rotonde Van Heuven Goedhartlaan – Zonnestein tot aan de rotonde Rembrandtweg en van Biesbosch tot de Duivenlandselaan.

Bankrashof
In Bankrashof wordt betaald parkeren met vergunning ingevoerd van de Traviastraat tot en met de Carmenlaan-De Parelvisserlaan. 

Kosten
Een bewonersvergunning kost 40,- euro per jaar voor één auto. Een tweede bewonersvergunning kost 80,- euro per jaar. Voor bezoekers kunnen bewoners een pas aanschaffen waarmee ze tegen een gereduceerd tarief van 0,25 euro per uur kunnen parkeren. De kosten voor de pas, 10,- euro, krijgen bewoners direct teruggestort als parkeertegoed op de pas.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp