Meer leren over de biodiversiteit

Geschreven door Op 11 juni 2022

Wil je meer leren over hoe je vlinders, wilde bijen en andere leuke dieren in je tuin of omgeving kan helpen?

Dan is er een mooie website met handige tips www.ouder-amstel.nl/biodivers.  Er zijn verschillende diersoorten geselecteerd voor de drie gebieden in onze gemeente. Duivendrecht, Ouderkerk aan de Amstel en Werkstad OverAmstel. Deze dieren staan symbool voor de stadsnatuur in deze gebieden.

Biodivers Ouder-Amstel

Tuinen worden iets té netjes aangeveegd en in straten, groenperkjes en parken is een tekort aan planten die vogels, vlinders, wilde bijen en andere soorten nodig hebben. Samen met u willen we daarom de dorpen van de gemeente Ouder-Amstel steeds groener maken. Dat is belangrijk voor de biodiversiteit. U kunt hieraan bijdragen door bijvoorbeeld bepaalde planten en bloemen in uw tuin te laten groeien.

Samen helpen we dieren en planten in Ouder-Amstel

Word u ook zo vrolijk van tsjilpende huismussen en die eerste fladderende vlinder in maart? Of misschien wel dat egeltje onder uw heg en die vleermuis die jaagt op muggen in uw tuin? Dan bent u niet de enige want natuur maakt gelukkig. En natuur is overal, ook bij u in de wijk. Helaas wordt het veel plant- en diersoorten niet makkelijk gemaakt. Steeds meer woningen worden geïsoleerd, wat belangrijk is voor het klimaat, maar daardoor hebben veel dieren geen plek meer om te nestelen of te schuilen. Tuinen worden iets té netjes aangeveegd en in straten, groenperkjes en parken is een tekort aan planten die vogels, vlinders, wilde bijen en andere soorten nodig hebben. Gelukkig kunnen we hier samen iets aan doen!

We hebben een aantal verschillende diersoorten geselecteerd voor drie gebieden in de gemeente Ouder-Amstel: Duivendrecht, Ouderkerk aan de Amstel en Werkstad OverAmstel. Deze dieren staan symbool voor de stadsnatuur in deze gebieden. Door maatregelen te nemen voor deze dieren, helpt u ook heel veel andere soorten planten en dieren. Dat is belangrijk voor de biodiversiteit, en tegelijk maken we Ouder-Amstel een stukje mooier, kleurrijker en levendiger. Kijk hieronder wat u kunt doen in uw tuin en in de buurt en ga samen aan de slag!

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp