– Timo van Amstel –


– Timo van Amstel – shows

Timo van Amstel is in Uithoorn opgegroeid en woont tegenwoordig in Amsterdam. Hij heeft sinds zijn jeugd een passie voor muziek, computers en audiovisuele techniek.
In de jaren zeventig begon Timo als disc jockey in een jeugdsoos, wat de basis vormde voor een succesvolle DJ-carrière en de start van de BlackLight, een Drive-in Discotheek.

De BlackLight Drive-in Show heeft veel impact gehad in groot Amstelland. Timo organiseerde wekelijks discoavonden en lokale evenementen.
Naast de BlackLight Drive-in Disco begon Timo ook te draaien in verschillende dancings, zoals Tutti Frutti, Can Can, Het Fust en De Pannenbar.

Timo groeide door en ging werken bij de grotere landelijke Drive-in shows, waaronder de Veronica Drive-in show en de Levi’s Road show. Eind jaren negentig keerde hij met zijn muziek terug naar zijn hobbystudio en Timo besteedt daar nog steeds vele uren.  In 2003 ontdekte hij de wereld van de radio, wat zijn nieuwe grote liefde werd. BlackLight werd omgedoopt tot “BlackLight Live!”, een live dansfeestje op de radio.

Na veertien jaar programma’s te hebben gemaakt bij Rick FM, vond hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. Die uitdaging vond hij bij ziekenhuisomroep Radio Tulipa TV, waar hij wekelijks een tv-programma presenteert voor patiënten en bij JammFM, waar hij een bijdrage levert aan de unieke muziekmix.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background