– Timo van Amstel –


– Timo van Amstel – shows

Timo van Amstel is een in Uithoorn opgegroeide en momenteel in Amsterdam woonachtige persoon. Hij heeft altijd een passie gehad voor muziek, computers en audiovisuele techniek sinds zijn jeugd. In de jaren zeventig begon hij onzekere presentaties te geven als disc-jockey in een jeugdsoos, wat later de basis vormde voor het succes van de “Black-Light”, destijds een Drive-in Discotheek.

De Black-Light Drive-in Show heeft veel impact gehad op het gebied van muziek en feesten in groot Amstelland. Hij organiseerde wekelijks discoavonden en lokale evenementen. Black-Light was lange tijd een zeer populaire Drive-in Show en trad regelmatig op in de regio. Naast de Black-Light Drive-in Disco begon hij ook te draaien in verschillende dancings, zoals Tutti Frutti, Can Can, Het Fust en De Pannebar.

Hij groeide zelf door en ging werken bij grotere landelijke Drive-in shows, waaronder de Veronica Drive-in show en de Levis Road show. Eind jaren negentig keerde hij met zijn muziek terug naar zijn hobbystudio. Zijn liefde voor muziek is nog steeds aanwezig en hij besteedt daar vele uren aan. In 2003 ontdekte hij de wereld van de radio, wat zijn nieuwe grote liefde werd. “BlackLight” werd omgedoopt tot “BlackLight Live!”, een live dansfeest op de radio.

Na veertien jaar programma’s te hebben gemaakt bij Rick FM, vond hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. Die uitdaging vond hij bij ziekenhuisomroep Radio Tulipa TV, waar hij wekelijks een tv-programma presenteert voor patiënten, Radio Aalsmeer, waar hij incidenteel een programma presenteert over sport en cultuur, en nu bij “JammFM”, waar hij graag een bijdrage levert aan de unieke muziekmix.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background