Willem van Rijn

Willem van Rijn zijn hobby begon met oefenen op z’n slaapkamer bij zijn ouders thuis. Nadat er na wat sparen en hulp van Pa en Ma twee draaitafeltjes en een mengpaneeltje, met microfoon was aangeschaft. Later kwamen daar wat cassettedeks bij. De hobby groeide en er werd door middel van het maken van een programma op een cassette bandje elders uitgezonden. In een wat later stadium ging Willem samen met wat vrienden een eigen zender starten. De zender groeide rap in populariteit en ook de Landsmeerse bedrijven raakte geïnteresseerd voor sponsoring. Wekelijks werd er in het weekend uitgezonden en overal in Landsmeer stond de zender aan! “Radio Impuls” Ook de PTT radio controle dienst en Politie wisten de omroep te vinden, echter was dat op de locatie waar de zender stond en de randapparatuur! Die vervolgens in beslag  werd genomen. Gelukkig had de illegale omroep een leuke buffer opgebouwd waardoor ze al vaak vanaf een andere locatie weer in de lucht gingen terwijl de radio control dienst net het dorp uitreed. Ze behaalde met deze stunt zelfs de lokale krant in die tijd. Nadat de zender en de vrienden club er de brui aan gaven en stopte had Willem er nog te veel zin in om te stoppen met radio maken. Hij sloot zich aan bij de Lokale Omroep Landsmeer die ook na een periode van illegaal te hebben uitgezonden de legale status had behaalt en een plekje kreeg op de Landsmeerse kabel. Ze wilden hun programmering uitbreiden en waren op zoek naar wat nieuwe collega’s.

Willem heeft ook nog een aantal maanden bij W.A.P.S. gedraaid, Omdat hij geregeld aan het Single nummer 10 bij Rythm Import zijn platen aanschaften, had hij de eigenaar een beetje leren kennen, mede ook omdat die in die tijd ook in Landsmeer woonde. De omroep ging helaas in die tijd stoppen met de huidige illegale uitzendingen en Willem bleef zijn uurtjes bij de Lokale omroep vullen.

Inmiddels bestaat deze omroep ook alweer bijna 50 jaar en maakt hij nog steeds radio en heeft inmiddels ook geleerd Televisie te maken. Van cameraman, regie en montage, tot het maken van animaties voor visuele doeleinden.  Omdat de dance muziek altijd wel de rode draad door de programma’s van van Rijn is, zocht hij naar een ander station waar hij een paar uurtjes deze muziek volledig kan oppakken. Een uitstapje naar DB 962 in 2020 leerde hem dat alleen house muziek draaien hem niet kon bekoren. Het was toch meer de soulmuziek en de seventies en eighties klassiekers die het hem deden. Die aansluiting vind hij bij JammFM als hij eind maart 2022 zijn eerste Crate diggers radio show presenteert. We gaan een leuke muzikale toekomst tegemoet!


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background