Misstanden bedrijventerrein Verrijn Stuart

Geschreven door Op 24 oktober 2019

Op het bedrijventerrein Verrijn Stuart heeft de Gemeente Diemen dinsdag 22 oktober in samenwerking met politie een aantal bedrijfsverzamelgebouwen gecontroleerd op brandveiligheid, overtreding van milieuregels en andere criminele activiteiten. Diverse misstanden zijn aangetroffen waartegen is opgetreden.

Op één locatie is een hennepplantage aangetroffen die nog vol in bedrijf was. De hennepplantage is ontmanteld en na onderzoek is het pand, mede als de woning boven het pand, direct gesloten.
In een ander pand was sprake van illegale bewoning en werd er drugs aangetroffen.
Op een derde locatie is een growshop aangetroffen met spullen die gebruikt werden voor de professionele hennepteelt. Binnenkort zullen er door burgemeester Erik Boog verdere bestuurlijke maatregelen worden getroffen op basis van de bevindingen ter plaatse.

Burgemeester Erik Boog: “Met de aanpak Scheerlicht in Diemen treden we op tegen misstanden in woningen, maar als gemeente pakken wij ook illegale activiteiten op bedrijventerreinen aan. Ondernemers moeten waakzaam zijn voor ondermijnende criminaliteit in hun panden. Daarom blijf ik zeggen hoe belangrijk het is om nieuwe huurders beter te screenen en regelmatig het gebruik van het bedrijfspand te controleren. Daarnaast zijn er eigenaren die willens en wetens hun panden laten gebruiken voor criminele activiteiten. Daar moeten we keihard tegen optreden.”


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp