Mooie uilen in de Ronde Hoep

Geschreven door Op 16 juni 2023

In de tuin van Nine Groenewegen werd deze mooi uil gespot! De uil genoot van het mooie weer en de lekkere verkoeling van de coniferen in de tuin gelegen aan de Rondehoep West.

Welke uilen kun je zien in ons land?

Om te beginnen moet je weten dat in ons land verschillende soorten uilen leven. in het kort:

  1. De kerkuil. Een prachtige, lichte verschijning die echter verschrikkelijke geluiden produceert. Leeft vooral in boerenschuren en voorheen ook in kerken zoals de naam al suggereert. Een bedreigde soort waarvoor veel mensen, waaronder ook veel boeren, zich inzetten.
  2. De bosuil. Een algemenere soort die in bossen en parken broedt. Deze uil produceert het spookachtige geluid dat ook menig film opsiert, zelfs al leeft de bosuil niet in de regio waar de film zich afspeelt.
  3. De steenuil. Een uiltje niet groter dan een merel. Deze soort heeft het niet makkelijk vanwege de intensivering van de landbouw.
  4. De ransuil. Dit is de bekende uil met de oortjes. Ook met deze soort gaat het niet goed in ons land.
  5. De velduil. Een grote uil zonder oortjes die je ook overdag kunt zien jagen. Dit is een regelrechte zwerven. Het ene jaar broedt hij in grotere aantallen op een plek (als er veel muizen zijn), het andere jaar zie je er niet één).
  6. De oehoe. Een enorme uil die op een enkele plaats in ons land broedt.

 

Bron: Jammfm
Foto: Nine Groenewegen
Auteur: Daniel Zondervan


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp