N522 (Ouderkerk-Amstelveen) dicht voor doorgaand verkeer

Geschreven door Op 3 juni 2023

De provinciale weg N522 (van Amstelveen via Ouderkerk naar Amsterdam Zuidoost) wordt tussen woensdagavond 7 juni en maandagochtend 12 juni afgesloten voor doorgaand verkeer, wegens werkzaamheden aan de nieuwe brugverbinding over de rivier De Amstel.

De afsluiting van de N522 geldt tussen de Burgemeester Boersweg in Amstelveen en de Jacob van Ruisdaelweg in Ouderkerk aan de Amstel, van woensdagavond 7 juni (20.00 uur) tot en met maandagochtend 12 juni (06.00 uur).

Zoals bekend is hier in opdracht van provincie Noord-Holland de afgelopen jaren de voormalige Brug Ouderkerk vervangen voor  twee nieuwe bruggen. Voordat de nieuwe bruggen definitief in gebruik kunnen worden genomen, moeten alle hoofd- en aansluitende wegen en fietspaden rondom de brug worden voorzien van een extra asfaltlaag, markering en de definitieve verlichting.

Wel busverkeer mogelijk

Met de afsluiting is er geen doorgaand gemotoriseerd verkeer over de brug mogelijk. Lokaal verkeer wordt ter plaatse met gele bewegwijzering omgeleid. Nood- en hulpdiensten en lijnbussen kunnen wel langs de werkzaamheden rijden. *Alleen van 7 tot en met 9 juni rijden er geen bussen tussen 22.00 uur en 06.00 uur. Tot 02.00 uur wordt er dan een pendelbus ingezet.

(Brom)fietsers en voetgangers

(Brom)fietsers en voetgangers kunnen tot vrijdagavond 9 juni van het fietspad langs de N522 gebruik maken en de Brug Ouderkerk oversteken. Van vrijdagavond 9 juni tot en met maandagochtend 12 juni (06.00 uur) is het fietspad langs de provinciale weg N522 afgesloten. (Brom)fietsers worden met gele bebording omgeleid. Zij steken de Amstel over via een pontonbrug.

Stremming Amstel: geen doorvaart hoge schepen

Sinds half mei tot 20 juni wordt de Brug Ouderkerk niet bediend en is er geen doorvaart mogelijk voor schepen hoger dan 2,90 meter. Vanwege de plaatsing van een pontonbrug in de Amstel, is de Amstel ter hoogte van de Brug Ouderkerk gestremd van vrijdag 9 juni (20.00 uur) tot en met maandag 12 juni (05.00 uur) voor al het scheepvaartverkeer.

Verkeer 12 juni welkom

Vanaf 12 juni (06.00 uur) kan al het verkeer op de N522 tussen Amstelveen en Amsterdam Zuidoost gebruik maken van de nieuwe Brug Ouderkerk. De aannemer werkt tussen 12 en 30 juni dan alleen nog  aan een aantal aansluitende wegen rondom de Brug Ouderkerk. In het najaar wordt het gebied rondom de brug voorzien van bomen en beplanting.

De vernieuwing van de Brug Ouderkerk is een samenwerkingsverband tussen de provincie Noord-Holland, de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie Brug Ouderkerk (BOK) uitgevoerd.

Meer infomatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de bouw app van de aannemer: N522 BOK. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale facebookpagina @AmstellandMeerlanden.

Bron: provincie Noord Holland
Foto: provincie Noord Holland
Auteur: Daniel Zondervan


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp