Nieuw politiek boek van Lenny Vulperhorst over herstellen, hervormen en doorbreken

Geschreven door Op 5 november 2023

Zaterdag 4 november lanceerde de gerenommeerde schrijver en politicoloog, Lenny Vulperhorst, zijn nieuwste boek, getiteld ‘Herstellen, Hervormen, Doorbreken. Luister het gesprek hier terug:

Op zaterdag 4 november lanceerde de gerenommeerde schrijver en politicoloog, Lenny Vulperhorst, zijn nieuwste boek, getiteld ‘Herstellen, Hervormen, Doorbreken: Wat Jonge Progressieven Willen’. In een boeiend interview bij “Start me up” met Pieter Kuijt op JAmmfm, deelde Vulperhorst inzichten over zijn recente werk, dat een portret schetst van een generatie jonge, lokale bestuurders en progressieve politici. Tijdens de boekpresentatie overhandigde hij het eerste exemplaar aan twee bekende politieke gezichten, namelijk Statenlid Zuid-Holland, Rosalie Bedijn van de PvdA, en voormalig GroenLinks-raadslid, Cyntia Maan.

Vulperhorst benadrukte in het interview het snel veranderende politieke landschap en de opkomst van jonge progressieve politici. Hij stelde: “Het duurt meestal even voordat een nieuwe partij echt doorbreekt. Maar de jonge progressieven van nu zullen de toekomst van partijen als de PvdA en GroenLinks vormgeven. Daarom wilde ik deze groep spreken.” Het centrale vraagstuk dat Vulperhorst in zijn boek aanpakt, is: “Wat willen deze jonge progressieven de komende 25 jaar bereiken?”

Om hierop een antwoord te vinden, heeft de politicoloog gesproken met 20 jonge progressieven uit het hele land. Een van hen is Rosalie Bedijn, die als PvdA-Statenlid actief is in Zuid-Holland en voorheen raadslid was in de gemeente Noordwijk. Tijdens het interview herinnerde ze zich haar politieke carrière en haar betrokkenheid bij de politiek in Noordwijk. Ze merkte op: “Mijn politieke carrière begon eigenlijk met de fusie. Tien jaar geleden, toen ik in de politiek stapte, kwam ik meteen in aanraking met de gemeenteraad.” Bedijn sprak ook over de samenwerking tussen progressieve jongeren in de Noordwijkse gemeenteraad: “We hadden destijds een appgroep met raadsleden van D66 en GroenLinks.” Het gesprek wierp een licht op de opkomst van jonge progressieven in de Nederlandse politiek en de uitdagingen en kansen die voor hen liggen.

Dit boeiende interview met Lenny Vulperhorst biedt een intrigerend inzicht in de visie en ambities van jonge progressieve politici en belicht de belangrijke rol die zij zullen spelen in de politieke toekomst van Nederland. Het boek ‘Herstellen, Hervormen, Doorbreken: Wat Jonge Progressieven Willen’ is nu beschikbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in de dynamiek van de Nederlandse politiek en de ideeën van een opkomende generatie leiders.

Foto: Nick Vink (Bollenstreek)
Auteur: Daniel Zondervan


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp