Nieuwe Buidelstoelen voor baby’s in Ziekenhuis Amstelland

Geschreven door Op 24 juni 2024

Onlangs ontving de neonatologie-unit van Ziekenhuis Amstelland twee buidelstoelen, geschonken door Strong Babies namens vele donateurs. Deze inzamelingsactie werd georganiseerd om een goede start voor baby’s in het Amstelveense ziekenhuis te waarborgen. De wens van twee medewerkers van het ziekenhuis, die graag deze faciliteit voor vroeggeboren baby’s en hun ouders wilden, is hiermee vervuld.

De buidelstoelen werden mogelijk gemaakt door bijdragen van Stichting Witte Bedjes, Bangarage Amstelveen, Stichting Vrienden Ziekenhuis Amstelland, en Rotaryclub Amstelveen. Daarnaast gaven veel ouders en donateurs van Strong Babies gul voor deze stoelen. Hierdoor hoeven baby’s niet gescheiden te worden van hun ouders, wat hun overlevingskansen vergroot.

Stress bij baby’s

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat baby’s die veel worden gebuideld zich op alle vlakken beter ontwikkelen. Huid-op-huid contact vermindert de stress van de baby, stimuleert de hersengroei, bevordert een veilige hechting en stabiliseert vitale functies zoals hartslag en ademhaling. Dit contact verbetert de slaap en groei van de baby, verhoogt de weerstand, beschermt tegen infecties en verkort de opnameduur.

Het buidelen sluit aan op de principes van ontwikkelingsgerichte zorg, zoals toegepast in Ziekenhuis Amstelland. Op de neonatologie-afdeling wordt gekeken naar wat de baby aangeeft en aankan, waarbij de verzorging hier zoveel mogelijk op wordt afgestemd.

Auteur: 1 Amstelveen Lowik Faber

Foto:m 1 Amstelveen


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp