Nieuwe Corona maatregelen Amsterdam-Amstelland

Geschreven door Op 20 september 2020

Het kabinet heeft de corona maatregelen voor Amsterdam-Amstelland per zondagavond 20 september 18u aangescherpt. De horeca mag vanaf twaalf uur ‘s nachts niemand meer binnenlaten en moet sluiten om 1u ’s nachts. Op feesten, borrels en uitjes mogen maximaal 50 mensen aanwezig zijn. Dat geldt voor binnen en buiten. Voor bijvoorbeeld uitvaarten en demonstraties gelden overigens uitzonderingen.

Voor bijeenkomsten met meer dan 50 mensen geldt een meldplicht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan concerten in een park. Als er sprake is van een zogenaamde ‘doorstroom’ van bezoekers geldt de meldplicht niet. Dat is het geval bij bijv supermarkten, bibliotheken en winkels.

Het kabinet neemt deze maatregelen omdat onze regio een van de Corona brandhaarden is. De afgelopen weken liet onze regio het hoogste aantal nieuwe Corona besmettingen en ziekenhuisopnames zien. Per 100.000 inwoners zijn meer dan 27 mensen besmet en dat is het hoogste in Nederland.

De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland neemt zelf ook extra maatregelen. Zo worden parken ’s nachts afgesloten om illegale feesten te voorkomen, komen er extra communicatiecampagnes met name gericht op jongeren en doet elke horecagelegenheid een gezondheidscheck bij bezoekers. Handhaving en politie gaan gerichter controleren in cafés, restaurants en sportkantines.

Meer informatie is te vinden op rijksoverheid.nl/corona en amsterdam.nl/corona


Lees verder

Volgend bericht

Autobrand in Uithoorn


Thumbnail
Vorig bericht

Gemeenteraadszaken


Thumbnail
Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp