Nieuwe rijbaan en fietsonderdoorgang open bij Brug Ouderkerk

Geschreven door Op 10 mei 2023

De nieuwe zuidelijke rijbaan van de Burgemeester Stramanweg (N522) bij Ouderkerk aan de Amstel is vanaf 5 mei 2023 open voor het verkeer richting Amsterdam Zuidoost.

Tegelijkertijd is ook de fietsonderdoorgang onder dat deel van de provinciale weg geopend voor fietsers en voetgangers.

Op 5 mei konden automobilisten op de N522, die richting Amsterdam Zuidoost gingen, voor het eerst over de nieuwe zuidelijke aansluiting met de Brug Ouderkerk rijden. Met de opening van de nieuwe aansluiting, kunnen bussen bij een geheel vernieuwde bushalte langs de Burgemeester Stramanweg stoppen en busreizigers richting Amsterdam Zuidoost laten in- en uitstappen.

Het verkeer in de tegengestelde richting rijdt tijdelijk over versmalde rijstroken, zodat de middenberm tussen de beide rijbanen aangelegd kan worden.

Eerste fietsonderdoorgang open voor fietsers

Fietsers en voetgangers konden op 5 mei als eerste door de nieuwe onderdoorgang bij Ouderkerk aan de Amstel gaan. Met deze nieuwe onderdoorgang kruisen fietsers (en voetgangers) de Burgemeester Stramanweg (N522) ongelijkvloers. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid rondom de brug en stroomt het verkeer op de N522 beter door. Met de opening van de onderdoorgang vervalt de gelijkvloerse fiets- en voetgangersoversteek over de provinciale weg (N522) tussen Hoger Einde-noord en Hoger Einde-zuid.

Ook aan de westelijke zijde van de Amstel werkt de provincie aan een onderdoorgang voor fietsers en voetgangers. Naar verwachting wordt de nieuwe onderdoorgang aan deze zijde van de Brug Ouderkerk eind mei geopend voor fietsers en voetgangers. In een filmpje wordt getoond hoe de nieuwe fietsroute rondom de Brug Ouderkerk er uit komt te zien.

opening oostelijke fietsonderdoorgang

Brug Ouderkerk

De werkzaamheden maken deel uit van de vernieuwing van de Brug Ouderkerk. De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel en vervangt deze door 2 nieuwe bruggen. De noordelijke brug krijgt een rijstrook voor verkeer richting Amstelveen, de zuidelijke brug krijgt een rijstrook voor het verkeer naar Amsterdam en een rijstrook voor afslaand verkeer naar het Hoger Einde-Noord. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid rondom de brug en stroomt het verkeer op de provinciale weg beter door.

De vernieuwing van de Brug Ouderkerk is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. De werkzaamheden worden door de aannemer Bouwcombinatie brug Ouderkerk uitgevoerd. Op een aantal restwerkzaamheden en beplanting na, zijn de werkzaamheden halverwege 2023 afgerond.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)-weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden is te vinden in de bouw app van de aannemer: N522 BOK. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/brugouderkerk of de regionale facebookpagina @AmstellandMeerlanden.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp