Nieuwe Wethouder Groen Links bekend

Geschreven door Op 21 mei 2022

Volgens Alex Boomgaards is zij de beste voorganger en de beste opvolger die hij zich kan wensen.
Zij kent Ouder-Amstel op haar duimpje en heeft zich al eens bewezen als sterke en geliefde wethouder. Welkom terug Jacqueline de Maa!
Alex benoemt twee nieuws feiten, ervan uitgaande dat de coalitie er komt:
– Het college van burgemeester en wethouders in Ouder-Amstel bestaat straks weer volledig uit vrouwen.
– Volgens mij voor het eerst dat een meerderheid van de wethouders uit Duivendrecht komt.
GroenLinks Ouder-Amstel heeft een nieuwe wethouderskandidaat, namelijk Jacqueline de Maa. Nadat de huidige wethouder Axel Boomgaars aangaf toch niet beschikbaar te zijn, is de fractie van GroenLinks met diverse mensen in gesprek gegaan in de zoektocht naar een nieuwe kandidaat. Jacqueline de Maa is bekend met de politiek in Ouder-Amstel, ze was raadslid van 2010 tot 2014 en wethouder van 2014 tot 2018.
Femke Soppe, fractievoorzitter van GroenLinks Ouder-Amstel: “We zijn erg blij dat we Jacqueline naar voren mogen schuiven als onze kandidaat wethouder. Jacqueline heeft veel ervaring in de gemeentelijke politiek. Ze was niet alleen wethouder van GroenLinks Ouder-Amstel van 2014 tot en met 2018 maar ook is zij de afgelopen periode strategisch adviseur geweest bij de gemeente Amsterdam. Ook heeft ze heeft als inwoner van Duivendrecht een sterke band met onze gemeente.”

Jacqueline ziet er naar uit om weer als wethouder aan de slag te gaan, maar realiseert zich ook dat dit onder de huidige financiële situatie een enorme verantwoordelijkheid met zich meebrengt.


Lees verder

Volgend bericht


Thumbnail
Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp