Nieuws over buslijn 41

Geschreven door Op 21 april 2024

Buslijn 41 blijft rijden in Duivendrecht, ook in de toekomst. Het is onzeker of de lijn ook weer gaat doorrijden naar de omgeving van de Dappermarkt.

Dit was de uitkomst van het gesprek tussen wethouder verkeer en vervoer Paulette Koek-Baks en de directeur commercie en de Senior Vervoerontwikkelaar van het GVB over de toekomst van buslijn 41. Het inkorten van de lijn heeft tot zorgen geleid bij inwoners van Duivendrecht over de bereikbaarheid en de impact daarvan op de gemeente.

Keuzes
Het GVB heeft keuzes moeten maken om te zorgen voor een betrouwbare dienstverlening. Het gebrek aan personeel maakte ingrijpen noodzakelijk. Daarom is besloten het vervoerplan 2025 te bevriezen. Het plan is daarmee gelijk aan het plan van 2024. Door het bevriezen krijgt het GVB ruimte om personeel te werven en de achterstand in te lopen.

Inkorten lijnen
Om het personeelstekort op te vangen heeft het GVB besloten op meerdere plekken tram- en buslijnen in te korten. Daaronder valt ook buslijn 41. De keuzes om lijnen in te korten zijn altijd lastig en worden zorgvuldig overwogen. Buslijn 41 is gekozen omdat er nog alternatieve tram- en buslijnen zijn die het grootste deel van de haltes bedienen, zij het met een overstap. Door het bevriezen van het vervoerplan blijven de lijnen in ieder geval in  2024 en 2025 ingekort.

Vervoerplan 2026
In 2026 komt er een vervoerplan op basis van het nieuwe Programma van Eisen voor de Concessie Amsterdam. Daarin wordt de wens om lijn 41 weer door te laten rijden naar de omgeving van de Dappermarkt meegenomen. Het GVB kan niet toezeggen dat lijn 41 dan weer gaat doorrijden, wel dat buslijn 41 blijft rijden in Duivendrecht.

Wethouder Paulette Koek-Baks: ‘We begrijpen heel goed dat mensen in Duivendrecht de rechtstreekse verbinding naar de Dappermarkt missen. Tegelijkertijd zien we ook dat bepaalde keuzes voor het GVB noodzakelijk waren. We hebben er voor de toekomst vertrouwen in dat we goed worden aangehaakt bij eventuele verdere ontwikkelingen of zorgen omtrent het openbaar vervoer in Duivendrecht. Onze inwoners kunnen ervan op aan dat ik als wethouder in contact blijf met het GVB om de bereikbaarheid van Ouder-Amstel zo goed mogelijk te houden.’

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp