norfiets naar de rijbaan: wat vindt u ervan?

Geschreven door Op 14 augustus 2018

Begin 2019 mogen snorfietsers binnen de ring A10 niet meer op het fietspad rijden. Ze moeten op de rijbaan rijden met een helm op, net als de bromfiets. Dit geldt voor alle snorfietsers, dus alle scooters met een blauwe kentekenplaat. Dat is wennen, voor iedereen.

De gemeente is bezig met de voorbereidingen voor de uitvoering van dit besluit. De plannen zijn beschreven in een ontwerpverkeersbesluit.

Geef uw mening

Van 14 augustus t/m 24 september kunt u het ontwerpverkeersbesluit inzien:

U kunt tijdens deze periode uw mening geven over het ontwerpverkeersbesluit. Officieel heet dit: een zienswijze indienen. Dit kan op verschillende manieren: online, per post, telefonisch of tijdens een spreekuur. Meer informatie hierover vindt u op www.amsterdam.nl/scooter

Iedereen mag een zienswijze indienen

Snorfietsers en niet-snorfietsers, Amsterdammers en niet-Amsterdammers: iedereen mag zijn mening geven. De gemeente vindt het belangrijk om de reacties van zoveel mogelijk mensen te horen, zodat er in het najaar een zorgvuldig definitief verkeersbesluit genomen kan worden.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Iedere zienswijze die binnenkomt, wordt aandachtig gelezen. Als de zienswijzeperiode is afgelopen, stelt de gemeente een Nota van Beantwoording op. Daarin staat:

  • Hoe het zienswijzeproces is verlopen.
  • De reactie van de gemeente op de zienswijzen die zijn ingediend door Amsterdammers en mensen buiten Amsterdam.
  • Wat de gevolgen zijn voor het definitieve verkeersbesluit.
  • De Nota van Beantwoording wordt tegelijkertijd met het definitieve verkeersbesluit bekendgemaakt op de website van de gemeente en in de Staatscourant.

Waarom moeten de snorfietsers naar de rijbaan?

De gemeente wil de drukke fietspaden ontlasten en de verkeersveiligheid en bereikbaarheid van de stad per fiets verbeteren. Eén van de maatregelen is het verplaatsen van de snorfietser van het fietspad naar de rijbaan.

Meer informatie

Op www.amsterdam.nl/scooter vindt u meer informatie over de maatregel en hoe u uw zienswijze kunt indienen.

Bron: Gemeente Amsterdam


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp