Onthulling naambord Axel Koenders Fitpark

Geschreven door Op 16 december 2020

Op donderdag 10 december is de beweegtuin in Ouderkerk aan de Amstel officieel omgedoopt naar het Axel Koenders Fitpark.

Axel Koenders is een lokale en internationale bekendheid en heeft zich de afgelopen 40 jaar ingezet om Ouderkerk in beweging te houden.

Hij organiseerde veel op het gebied van bewegen voor ouderen.

Wethouder sport en gezondheid Barbara de Reijke geeft aan: “Axel Koenders heeft voor de gemeente veel gedaan op het gebied van bewegen en gezondheid. Het Axel Koenders Fitpark biedt de mogelijkheid voor onze inwoners om op een laagdrempelige manier meer met bewegen bezig te zijn. Juist in deze tijd blijft het belangrijk om dagelijks in beweging te blijven. Wij zijn daarom ook blij met inwoners die zich hiervoor inzetten en met woningbouwcorporatie Eigen Haard die dit onderschrijft en deze beweegtoestellen in de openbare ruimte heeft geplaatst.”

Axel Koenders is een lokale en internationale bekendheid. Hij was een van de eerste Nederlandse triatleten en heeft de sport in Nederland op de kaart gezet. In 1983 heeft Alex hiervoor een gemeentelijke erepenning ontvangen. Na zijn sportcarrière is Axel Koenders in Ouderkerk aan de Amstel een sport-en fitnesscentrum gestart. Ook werkte hij onder andere als adviseur voor NOC/NSF en diverse sportbonden. Tevens gaf hij lezingen en trainingen op het gebied van sporten, bewegen, fit worden en fit blijven.

Axel heeft zich de afgelopen 40 jaar ingezet om Ouderkerk in beweging te houden.  Zo organiseerde hij veel op het gebied van bewegen voor ouderen.

foto: v.l.n.r. Anky de Korne (Eigen Haard), Barbara de Reijke en Axel Koenders onthulden het naambord van de beweegtuin.

Alex Koenders FitPark

v.l.n.r. Anky de Korne (Eigen Haard), Barbara de Reijke en Axel Koenders onthulden het naambord van de beweegtuin


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp