Opbrengt eerste ronde GFT ophalen positief

Geschreven door Op 28 september 2019

Vorige week is voor het eerst het groente-, fruit- en tuinafval (GFT) in Ouder-Amstel opgehaald, sinds de minicontainers begin september zijn uitgedeeld aan inwoners. De eerste resultaten van de opbrengst zijn positief.

Er is al 10.000 kilo GFT opgehaald van goede kwaliteit, waardoor het een tweede leven kan krijgen. Wethouder milieu en duurzaamheid Axel Boomgaars: “Het is mooi om te zien dat de eerste ronde GFT-inzameling meteen resultaat oplevert. Het GFT dat we nu ophalen wordt gebruikt om bijvoorbeeld compost van te maken of energie uit te halen. Eerder ging dat samen met het restafval de verbrandingsoven in. Dat is ontzettend zonde. Restafval verbranden is niet duurzaam en wordt steeds duurder. Ouder-Amstel is nu op de goede weg.”

De gemeente houdt de komende tijd de vinger aan de pols voor wat betreft de GFT-inzameling. Boomgaars: “Het zal deze beginperiode voor iedereen nog even wennen zijn, bijvoorbeeld over waar en wanneer de minicontainer de straat op mag. Gezien de opbrengst van de eerste ronde gaat het voor een groot deel goed, maar waar nodig zullen de komende tijd nog verbeteringen worden doorgevoerd.”

Op Groente-, Fruit- en Tuinafval is meer informatie te vinden, als ook een mogelijkheid om in contact te komen met de gemeente bij vragen of opmerkingen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp