Oranjevereniging werkt aan groot feest

Geschreven door Op 29 januari 2024

De Oranjevereniging in Duivendrecht heeft grote plannen voor de gezellige viering van Koningsdag op zaterdag 27 april. Het doel is om samen een feest te organiseren met allerlei activiteiten. Het bestuur van de Oranjevereniging werkt aan een draaiboek en heeft al contact gelegd met verschillende organisaties. Er zijn natuurlijk ook ideeën en vrijwilligers nodig. Suggesties en aanmeldingen kunnen via de mail naar koningsdagduivendrecht

Een Dorpsplein met kleedjes, kraampjes, activiteiten, muziek en dans, eten en drinken, een optocht en veel oranje, dit is het beeld bij zaterdag 27 april (Koningsdag) van de nieuwe Oranjevereniging Duivendrecht. “Een gezellige, gemoedelijke sfeer, waar kinderen, ouders en alle andere bewoners van Duivendrecht samenkomen. Een mix van de Koningsdag in Ouderkerk en Koningsdag in Oost”.

KICK-OFF

De Kick-Off van de Oranjevereniging Duivendrecht vindt plaats in de Fysiotherapiepraktijk op het Dorpsplein. Niet voor niets is voor deze locatie gekozen. Twee van de vier bestuursleden van de nieuwe Oranjevereniging zijn werkzaam als praktijkhouders Fysiotherapie aan het Dorpsplein. Sanne Lugard (penningmeester) en Tamar Samson (secretaris). Samen met Jan Koek (voorzitter) zijn ze aangeschoven om een toelichting te geven op dit nieuwe initiatief voor Duivendrecht. Afwezig is het vierde bestuurslid, Rosa Poelstra, welke de focus zal hebben op communicatie en social media.

BEHOEFTE AAN FEESTELIJKE KONINGSDAG

Aanleiding voor het initiatief zijn vele opmerkingen van bewoners in de praktijk van Sanne en Tamar. “Er is een duidelijke behoefte aan een feestelijke Koningsdag in Duivendrecht. Dit is het moment om de krachten te bundelen om samen met bewoners en organisaties, het dorp oranje te laten kleuren met Koningsdag”, aldus beide praktijkhouders. Jan Koek vult aan: “Duivendrecht is een dorp met potentie, kent een aantal prachtige activiteiten zoals de Sinterklaasintocht en recent het CTO’70 Huisman snerttoernooi. Een aantal jaren geleden was er het festijn ‘Duivendrecht op Stelten’, dat was een groot succes, vergeet ook niet het Pleinfeest XL. De kansen voor een Koningsdag zijn groot.”

STAP VOOR STAP

Tamar: “Inzet is dat we stap voor stap de Koningsdag op gaan bouwen de komende jaren”. Tamar en Sanne zijn beide niet woonachtig in Duivendrecht, maar hebben zeker een passie voor het dorp en haar bewoners. “Vanuit onze praktijk, dragen we graag bij aan een hernieuwde Koningsdag op het Dorpsplein”, vult Sanne aan. Koek geeft aan dat er met diverse organisaties contact is gelegd om samen activiteiten voor Koningsdag op te zetten. Zo is er contact met de winkeliersvereniging, stichting De Zonnebloem en staan er nog een aantal op het lijstje zoals Coherente, de basisscholen, het lokale radiostation JammFM en de sportverenigingen in het dorp. “De handtekening bij de notaris is vorige week gezet, de komende periode gaan we verder vorm geven aan de activiteiten”, aldus Koek, die trots is op het initiatief van de beide onderneemsters.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Het draaiboek voor Koningsdag moet nog vorm krijgen, maar de energie om een mooie Koningsdag te realiseren voor jonge en oudere bewoners van Duivendrecht is bij de bestuursleden aanwezig. Zeker zijn ze zich bewust dat het feest niet gaat lukken zonder vrijwilligers, partners om mee samen te werken en funding. “We zijn een vereniging, mensen kunnen lid worden of donateur, over de exacte vorm gaan we nog over communiceren”, aldus penningmeester Tamar. Verwachting is dat t-shirts en vlaggen in de verkoop komen en dat de bestuursleden op zoek gaan naar sponsoren.

Genoeg actie voor de nieuwbakken bestuursleden. Steun en support van vrijwilligers is zeer welkom. Bewoners met suggesties en/of belangstelling om als vrijwilliger mee te doen, kunnen zich melden op het mailadres van de Oranjevereniging Duivendrecht: koningsdagduivendrecht@gmail.com.

Auteur: Henk Peter Blok

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp