Paulette Koek-Baks over het Centrumplan

Geschreven door Op 22 januari 2023

Zaterdag 21 januari 2023 was wethouder Paulette Koek-Baks bij ons in de studio om te vertellen over het centrumplan Ouder-Amstel.
Luister hier terug:

 

Paulette Koek-Baks geeft aan dat de participatie geslaagd is en er een goed plan is ontwikkeld, er is veel inzet getoond. Niet alle belanghebbenden zitten momenteel op een lijn. De wens is dat er een waterelement in het plan moet komen. Ook Paulette vindt dit heel mooi, echter de financiën ontbreken op dit moment. Er is aan de raad geadviseerd om dat er uit te laten en het eventueel met Crowdfunding later terug te krijgen in het plan.

Oorspronkelijk bij de start van het plan had de gemeente een reserve 7 mln en dat is nu een struikelblok. Wat Paulette betreft had het plan iets kleiner gemogen, 2,3 mln is op dit moment een hele hoop geld, het plan is nu terug gebracht naar 1,7 miljoen en het budget 1.1 miljoen. In deze tijd met met de energiecrisis zou zij het misschien wel ergens anders aan willen besteden.

Het mooie aan het plan is de duurzaamheid, zo worden stenen hergebruikt en zal er veel meer groen terug komen.  Het parkeerterrein wordt deels weggehaald en door het groen is er minder hittestress.

Vorige week is Paulette bij de handtekeningenactie op het kampje langs geweest. Het zijn betrokken inwoners en als Wethouder is het belangrijk om daar te zijn. Er is sprake van de transformatie van een participatiegroep naar actiegroep. Het plan moet volgens de groep echt doorgang vinden. De gemeenteraad moet hier donderdag over besluiten en staat voor de uitdaging. In de begroting is momenteel een gat van € 600.000.

Foto: Jammfm
Auteur: Redactie


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp