Persbericht van burgemeester Eenhoorn over bestuurlijke samenwerking verrast college

Geschreven door Op 11 oktober 2018

Burgemeester Eenhoorn van Amstelveen schrijft in een persbericht dat zij noodzaak ziet voor een open gesprek over bestuurlijke samenwerking in de regio Amstelland. Hierover is het college van Ouder-Amstel vandaag geïnformeerd. Vanuit het college van Ouder Amstel is er niets tegen zo’n gesprek. Sterker nog, Ouder-Amstel is historisch gezien voorstanders van samenwerking en staan daar voor open.

Wat Ouder-Amstel heeft verrast is de weg die hiervoor gekozen is. Niet alleen het persbericht lag al klaar, maar ook een uitgebreid verslag van zijn bestuurlijke verkenning en een aanbevelingsbrief voor burgemeesters en de commissaris van de Koning. Ouder-Amstel ervaart dit als een bijzondere manier van uitnodigen voor een open gesprek.

De inhoud van de verkenning is volledig afkomstig van burgemeester Eenhoorn en gebaseerd op zijn persoonlijke waarnemingen en ideeën. Ouder-Amstel mist hier, belangrijke kernwaarden, als samenwerking, transparantie, goed nabuurschap, openheid maar ook onafhankelijkheid.

In de stukken worden her en der pittige uitspraken gedaan. Het zonder enige schroom afsplitsen van Duivendrecht van onze gemeente is wellicht het meest extreme voorbeeld. Logisch dat Ouder-Amstel dergelijke uitspraken verwerpen. De uitspraken gaan over Ouder-Amstel, hebben effect op Ouder-Amstel en veel belangrijker nog, op de inwoners. Maar het zijn niet de uitspraken van Ouder-Amstel.

Ouder-Amstel staat altijd open voor een dialoog, maar deze benadering past in de ogen van Ouder-Amstel niet bij een goede manier van samenwerken.

Aldus het college van Ouder-Amstel en Burgemeester Joyce Langenacker


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp