Pontjes Smient en Fuut starten vanaf paasweekend

Geschreven door Op 4 april 2023

De twee pontjes Smient en Fuut van beheerder Groengebied Amstelland gaan na de winterstop weer varen! De beide pontjes brengen van april tot oktober fietsers en voetgangers over de Amstel. In het paasweekend gaan ze van start. Vanaf dit vaarseizoen is pinnen de enige betaaloptie.

De traditionele start van het vaarseizoen op 1 april is doorgeschoven naar het paasweekend vanwege werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn. De pontjes varen deze week vanuit de winterstalling naar de twee afmeerlocaties en starten vanaf  8 april hun eerste ‘heen-en-weertje’.

Betalen met PIN

In tegenstelling tot vorig jaar kunnen passanten een overtocht alleen pinnen. Betaling met cash geld is niet meer mogelijk. Een enkel vaartochtje kost een euro per persoon. Een 10-rittenkaart kost 8 euro en kinderen tot 5 jaar mogen gratis mee.

Vaarschema
De pontjes varen tussen 12:00 uur en 18:00 uur. In april  alleen op zaterdag en zondag plus tweede paasdag en Koningsdag. Van mei tot en met augustus varen ze dagelijks en in september alleen op zaterdag en zondag.

De Smient vaart tussen de Ouderkerkerdijk in Amsterdam Watergraafsmeer en de Amsteldijk in Amsterdam Buitenveldert (Kalfjeslaan). De Fuut ligt ter hoogte van de Nesserlaan in Amstelveen en gaat op en neer naar het vogelrijke gebied de Ronde Hoep.

Meer weten over Groengebied Amstelland? www.groengebied-amstelland.nl

Auteur: Daniel Zondervan

Foto: Groengebied-Amstelland


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp