Samenspel doet overwinnen in de week van de opvoeding

Geschreven door Op 23 september 2018

In de eerste week van oktober is het weer tijd voor de nationale week van de opvoeding. Stichting Coherente organiseert in samenwerking met de Brijder stichting verschillende informatieve activiteiten voor zowel ouders als jongeren.

Dit jaar is het thema “samenspel” en daarom wordt het in de week van de opvoeding niet alleen informatief, maar de praktijk komt ook naar voren.

Op dinsdag 2 oktober wordt van 19:00 tot 21:00 uur de opvoedparty georganiseerd. Deze avond is voor ouders. Tijdens de opvoedparty wordt onder het genot van een drankje en een zoutje een leerzaam spel gespeeld waarbij tips en informatie over opvoeden naar voren komt.  U gaat met elkaar antwoorden vinden op uw vragen. De opvoedparty vindt plaats in het Dorpshuis in Duivendrecht onder begeleiding van jongerenwerker Martijn Drieman.

Woensdag 3 oktober van 19:30 en 21:30 uur in het Dienstencentrum in Ouderkerk aan de Amstel is er een informatieavond georganiseerd over mediawijsheid in de opvoeding. Tijdens deze avond gaan we met ouders in gesprek over wat mediawijsheid is. Wat speelt er in de mediawereld van jouw kind(eren)? Hoe stel ik als ouder in de opvoeding grenzen, wat is reëel? Wanneer moet ik mij als ouder zorgen maken?

De thema’s worden ingeleid door een preventiedeskundige van Brijder Jeugd en door de jongerenwerker uit de gemeente Ouder-Amstel. U gaat naar huis met concrete tips.

Op de donderdag in de week van de opvoeding is er een interactieve activiteit voor de jongeren. Op deze donderdag 4 oktober van 19:00 en 21:00 uur organiseren wij voor de jongeren een E-game avond. Er zijn verschillende e-games die de jongeren samen gaan spelen. Er kan gedanst worden op dansmatten, springen, duiken en ontwijken op de X-box Kinect en fitlight gespeeld worden.

Vooraf aan het spelen op de E-games wordt er kort stilgestaan bij gamen en worden ervaringen gedeeld.

Er zijn geen kosten verbonden aan de activiteiten. Aanmelden kan door naam en activiteit te mailen naar: M.Drieman@Coherente.nl

Bekijk de flyer op: flyer over de activiteiten in de Week van de Opvoeding


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp