Je bent mantelzorger als je langdurig onbetaald zorg verleent aan een familielid of andere naaste met een ziekte, beperking of verslaving. Markant helpt mantelzorgers in Amsterdam, Diemen en Duivendrecht om de zorg vol te houden en in balans te blijven. Dat doen we door het inzetten van vrijwilligers, het geven van informatie en advies en het geven van cursussen en bijeenkomsten. Een indicatie of verwijzing is niet nodig. Alle hulp is gratis.

Wat kan de mantelzorgconsulent voor je doen?

De mantelzorgconsulent geeft informatie en advies, zoekt zaken voor je uit, legt contact met hulpverleners, verwijst door, werkt samen met andere organisaties en biedt een luisterend oor.

Je kan bij hen terecht met vragen zoals:

· Waar vind ik de juiste hulp?
· Hoe vraag ik een indicatie aan?
· Welke financiële regelingen zijn er?
· Hoe ga ik om met alle veranderingen?
· Hoe kom ik weer aan mijzelf toe?
· Wat zijn de mogelijkheden om de zorg tijdelijk over te dragen?
· Zo nodig kan de mantelzorgconsulent regeltaken overnemen.

Een vrijwilliger bij je thuis

Mantelzorg kan zwaar zijn. Zorg ook goed voor jezelf. Goed getrainde vrijwilligers van Markant kunnen jouw naaste die zorg nodig heeft gezelschap houden, en aandacht geven. De vrijwilliger kan één of enkele dagdelen per week komen. Markant zet vrijwilligers in bij volwassenen en kinderen die langdurig ziek zijn of een beperking hebben, mensen met dementie en mensen in de laatste levensfase. Je kan op het inloopspreekuur met de mantelzorgconsulent overleggen of dit een passende oplossing voor je is.
Meer informatie

Spreekuur voor mantelzorgers in Duivendrecht (vanaf donderdag 3 november 2022)

Mantelzorgers in Duivendrecht kunnen terecht op het mantelzorgspreekuur in het Dorpshuis. De mantelzorgconsulenten van Markant beantwoorden jouw vragen rondom mantelzorg. Je kan de mantelzorgconsulenten ook bellen en ze komen zo nodig op huisbezoek. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 020 886 88 00.

Dag en tijd inloopspreekuur
Elke donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.
Dorpshuis Duivendrecht, Dorpsplein 60, 1115 CX in Duivendrecht
T: 020 496 2121

Maak je liever een belafspraak?

Voor het maken van een afspraak met de mantelzorgconsulent kan je tijdens kantooruren contact opnemen met Markant:

T 020 88 68 800
info@markant.org

Meer informatie
Meer informatie over ons ondersteuningsaanbod voor mantelzorgers vindt je hier.

Mantelzorgcompliment Duivendrecht

Ben jij mantelzorger en zorg je voor iemand in Duivendrecht? En ben je ingeschreven bij Markant? Dan ontvang je een mantelzorgcompliment van de gemeente Ouder-Amstel als dank voor je inzet. Mantelzorgers die nog niet ingeschreven zijn bij Markant, kunnen dat doen voor 15 december 2022. Dan ontvang je het mantelzorgcompliment nog in 2022.