Start vaarseizoen pontjes Smient en Fuut

Geschreven door Op 26 maart 2024

De twee pontjes Smient en Fuut van beheerder Groengebied Amstelland gaan na de winterstop weer varen! Op zaterdag 13 april gaan ze vanwege werkzaamheden aan bruggen later dan gebruikelijk van start. De beide pontjes brengen van april tot oktober fietsers en voetgangers over de Amstel.

Werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn zorgen voor oponthoud, waardoor de veerpontjes dit jaar later dan gebruikelijk vanuit de winterstalling naar de twee afmeerlocaties gevaren kunnen worden. Daarom is de traditionele start van het vaarseizoen niet op 1 april tijdens het Paasweekend, maar in het weekend van 13 en 14 april. 

Betalen met PIN
Een enkel vaartochtje kost een euro per persoon. Een 10-rittenkaart kost 8 euro en kinderen tot 5 jaar mogen gratis mee. Aan boord kan uitsluitend met pin betaald worden.

Vaarschema
De pontjes varen tussen 12:00 uur en 18:00 uur. In april alleen op zaterdag en zondag. Van mei tot en met augustus varen ze dagelijks en in september ook alleen op zaterdag en zondag.

Locaties afvaart
De Smient vaart tussen de Ouderkerkerdijk in Amsterdam Watergraafsmeer en de Amsteldijk in Amsterdam Buitenveldert (Kalfjeslaan). De Fuut ligt ter hoogte van de Nesserlaan in Amstelveen en gaat op en neer naar het vogelrijke gebied de Ronde Hoep.

Meer weten over Groengebied Amstelland? www.groengebied-amstelland.nl

Bijschrift foto: Pontje de Fuut vaart vanaf de Nesserlaan naar de Ronde Hoep.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp