Streektelefoon met Michel Pienterman van de Boeren van Amstel

Geschreven door Op 25 mei 2024

De Amsterdammer Kaas van Boeren van Amstel: Een Terugkeer naar de Oorsprong.

We spraken in de Streektelefoon met Michel Penterman van de Boeren van Amstel. De komende periode gaat men een kaas introduceren. Luister hier terug naar het gesprek met Michel Pienterman op Jammfm:

In het recente Streekbericht op Jammfm vertelde Michel Pienterman van Boeren van Amstel over een spannende nieuwe introductie: de Amsterdammer kaas. Deze bijzondere kaas is een ode aan de stad Amsterdam en wordt gemaakt met melk uit het Amstelland, een regio die bekend staat om zijn rijke biodiversiteit.

Geef Amsterdam Zijn Eigen Kaas Terug

Het is vreemd dat een wereldstad als Amsterdam, gelegen in het land van de kazen, zijn eigen kaas mist. Daarom hebben de Boeren van Amstel, ter ere van het 750-jarig bestaan van Amsterdam, besloten om de stad haar eigen kaas terug te geven. De Amsterdammer kaas is een product van lokale boeren die samenwerken met natuurbeschermers en de Vogelbescherming Nederland om de biodiversiteit in het Amstelland te bevorderen.

Uit de Achtertuin van Amsterdam

De Amsterdammer kaas wordt gemaakt met de beste melk uit het Amstelland, ook wel de achtertuin van Amsterdam genoemd. Hier werken de boeren hard aan het verbeteren van de biodiversiteit, wat resulteert in melk van uitzonderlijke kwaliteit en smaak.

Biodiverse Strips

Boeren van Amstel is trots om aan te kondigen dat voor elke kilo verkochte Amsterdammer kaas, een vierkante meter slootrand biodivers zal worden ingezaaid. Dit betekent dat je met elke aankoop direct bijdraagt aan het behoud en de verbetering van de natuur in het Amstelland.

Doe Mee en Help Ons

De Amsterdammer kaas zal binnenkort officieel worden geïntroduceerd, maar je kunt nu al je steentje bijdragen. Vul de bijgaande enquête in en help ons om dit initiatief tot een succes te maken. Daarnaast kun je deelnemen aan de voorverkoop en alvast je eerste stuk Amsterdammer kaas bestellen, inclusief je eigen vierkante meter biodiversiteit.

Bestel Nu en Maak het Verschil

Doe mee aan de voorverkoop en bestel hier je eerste stuk Amsterdammer kaas. Met jouw hulp kunnen we niet alleen dit heerlijke product op de markt brengen, maar ook een significante bijdrage leveren aan de biodiversiteit in het Amstelland.

Bestel nu en maak het verschil! bestellen kan hier

Voor meer informatie en om de enquête in te vullen, bezoek onze website en steun dit prachtige initiatief. boerenvanamstel

Auteur: Michel Willemse
Foto: Jammfm


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp