Sv Ouderkerk toont meerdere gezichten en wint opnieuw

Geschreven door Op 27 oktober 2019

Er leek geen vuiltje aan de lucht. Een 2-0 voorsprong met de rust en een tegenstander die nog geen deuk in een pakje boter leek te kunnen schieten. Toch werkte Ouderkerk zich net als vorige week opnieuw in de nesten, maar trok uiteindelijk toch de overwinning over de streep (4-3).

Dit keer was asv UVV in en uit Utrecht de tegenstander dat haar domicilie heeft op sportpark de Paperclip nabij Vleuten. Werkelijk een prachtig sportcomplex dat bij een betaald voetbalorganisatie niet zou misstaan. Het voetbal dat UVV de eerste helft op de mat legde stak daar echter schril bij af. Keeper Jesse de Wit had tot de theepauze werkelijk niets te doen. Ja welgeteld vijf terugspeelballen kreeg hij te verwerken en hij zag bij de eerste en enige UVV-aanval de bal nog op de bovenkant van de lat belanden. Dat was het wat UVV betreft. Ouderkerk legde met goed combinatiespel daarentegen de tegenstander volledig haar wil op. Het krachtsverschil was groot en het wachten was op een doelpunt. De ijverige en sterk spelende Tom Straver zag zijn kopbal in de 8e minuut nog op de paal belanden. Ook ging een kopbal van Ruben Kalkman in de 17e minuut net naast. Het was echter in de 26e minuut dat Mitchel Melissen met een uiterste krachtsinspanning de bal in het spel wist te houden. Zijn voortzetting belandde uiteindelijk bij Bart Muns en de voorsprong was een feit (1-0).  In de 38e minuut stond wederom de paal een ruimere voorsprong in de weg. Die kwam er twee minuten later dan toch. Tom Straver legde met zijn hoofd de bal panklaar voor Mitchel Melissen en die wist daar wel raad mee (2-0). Dat was dus tevens de ruststand, maar gezien de krachtsverhoudingen had er veel meer in gezeten. Het beeld ontstaat dat de combinaties vaak te ver worden doorgevoerd en te weinig uit bijvoorbeeld de tweede lijn op doel wordt geschoten. Dat deed Desley Douglas nog wel in de 45e minuut. Zijn pegel spatte echter op de lat uiteen.

Na de rust was het spel van Ouderkerk ronduit teleurstellend en geen schim meer van voor de pauze.  Coach Jules Pasteuning had daar ook geen verklaring voor. Dat gebeurt ons wel vaker en daar maak ik me best wel zorgen over. De ruimtes onderling werden alsmaar groter waardoor men moeite had om elkaar te vinden. In het eerste bedrijf lukte dat wel. Dus een prima eerste helft en een dramatische tweede helft maar gelukkig drie punten, aldus Jules. (en dat is lang geleden n.l. sinds 2 december 2018 met een 4-0 overwinning bij De Meer).

Het verdere scoreverloop deze zondagmiddag: 66e minuut UVV 2-1. 66e minuut Jay Day 3-1. 70e minuut UVV 3-2. 77e minuut Tom Straver 4-2. 81e minuut UVV 4-3. Onnodig spannend werd het dus nu ook weer. In de 89e minuut kroop Ouderkerk bovendien nog door het bekende oog van de naald, maar tot scoren kwam UVV gelukkig niet meer.

Volgende week tegen thuis tegen koploper Nieuw West United.

Bron: SVO Rob van ‘t Veer