SvO wint in eerste ronde nacompetitie

Geschreven door Op 2 juni 2024

Sv Ouderkerk boekte afgelopen zaterdag een verdiende overwinning op het bezoekende Vlug en Vaardig. In de strijd om handhaving in de derde klasse speelt SvO momenteel in de nacompetitie. Na een onzekere beginfase kwam SvO geleidelijk aan steeds beter in de wedstrijd. Beide doelpunten vielen uit hoekschoppen. De eindstand werd dus 2-0. Volgende week zaterdag wacht derdeklasser TOV uit Baarn. SvO speelt ook dan een thuiswedstrijd.

SvO was in de beginfase duidelijk zoekende. Spanning om een tegendoelpunt te moeten incasseren en zelf nauwelijks gevaar weten te stichten vóór het vijandelijke doel. In de 24e minuut kwam daar verandering in. Op links werd Daan van Unen vrijgespeeld en zijn voorzet over de grond kreeg Ryan van der Raad, de doelman van V en V, onvoldoende onder controle. De bal rolde via de paal over de achterlijn. De corner die daarop volgde werd genomen door Dave Montijn. Captain Thijs de Dood wist vervolgens met een kopbal Mats Swart te bereiken en uiterst knap kwam die tot scoren. (0-1)

Die voorsprong zorgde tevens voor de ommekeer. Het team van coach Hans Verhoogt tankte daar vertrouwen uit, het bracht rust in het spel en het kreeg steeds beter grip op de wedstrijd. In de 35e minuut leek zich dat uit te betalen. Centrumverdediger Hidde Boonstra vond op rechts Charlie den Hertog. Diens voorzet werd door onze voorwaartsen op een haar na gemist en de bal ging net vóór het doel langs. In de 43e minuut leek Mats Swarts – na een bekeken pass van Thijs de Dood – zijn 2e doelpunt van de middag te scoren, maar vond de goalie van V en V op zijn weg. Ruststand 1-0.

Na de thee een tegenvaller voor Zaterdag 1 met in de 50e minuut het uitvallen van spits Senna Hamel. Hoofdpijn en duizelig na een botsing met de keeper van V en V kort vóór de pauze. ( NB. Ik had graag nog een keer de persoon gesproken, die op dat moment bij mij in de buurt stond en zijn keeper toe riep: Ray goed gedaan, je hebt hem prima geraakt).

En dat noemt zich supporter (!), maar de spelers van V en V konden er deze middag ook wat van. Scheidsrechter Michel Baist moest het in dat verband regelmatig ontgelden: hij was duidelijk de gebeten hond. V en V had daarbij – zo leek het – niet door, dat het zich door dit gedrag in feite zelf uit de wedstrijd speelde. Toen stond de 2-0 voorsprong overigens al op het scorebord. Die goal leek overigens in alles een kopie van het eerste doelpunt van vóór de thee. Immers: In de 53e minuut opnieuw een corner van Dave en andermaal was het Thijs de Dood, die met een kopbal dit keer Charlie den Hertog bereikte. Op identieke wijze als bij de eerste goal van Mats Swart, wist Charlie vervolgens het net te vinden. (2-0) Dat was ook de eindstand omdat in de extra tijd de 3e goal -na een aanval uit het boekje met in de hoofdrol Tijmen de Bouter en Steven Ang (wie de jeugd heeft heeft de toekomst) – wegens buitenspel werd afgekeurd.

Coach Hans Verhoogt sprak van een prima teamprestatie en een verdiende overwinning. ‘We gaan ons komende week opmaken voor de 2e ronde in deze na-competitie: opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen 3e klasser TOV uit Baarn, dat met 1-0 heeft gewonnen van NITA uit Nieuwer ter Aa.

Auteur: Rob van t’ Veer