Tuinparken willen onderdeel worden van de nieuwe kern

Geschreven door Op 17 juni 2023

Kennismaking tussen de vertegenwoordigers van de tuinparken rondom Duivendrecht en de afvaardiging van de gemeente.

Een afvaardiging van de gemeente Ouder-Amstel, met onder andere wethouder Victor Frequin (VVD), had afgelopen donderdag een kennismaking met vertegenwoordigers van de tuinparken rondom Duivendrecht (Nieuw Vredelust, Dijkzicht, Federatie en Ons Lustoord).

De tuinparken vallen deels in de plannen van De Nieuwe Kern, een gebied wat bouwrijp wordt gemaakt voor circa 5.000 woningen. Verwachting is dat circa 160 tuinhuisjes (van de 800) plaats moeten maken voor de nieuwe woningen (waarbij de gemeente Amsterdam zorgt een alternatief voor de 160 eigenaren van tuinhuisjes).

De ontmoeting op Nieuw Vredelust was niet alleen een kennismaking met wethouder Frequin, maar ook reden voor de mensen van de tuinparken om nog eens duidelijk aan te geven dat men niet tegen de bouw van nieuwe woningen is,  maar dat ze de tuinparken graag als ‘Groene Kern’ willen zien van de woonwijk De Nieuwe Kern.  Waarbij het karakter van de tuinparken kan worden benoemd als: ‘openbaar toegankelijk’. De ontmoeting vond plaats in een ontspannen sfeer, iets waar het groene karakter van de tuinparken zeker aan bijdroeg.

Bron: Jammfm
Foto: Henk Peter Blok
Auteur: Henk Peter Blok


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp