Twee Watertappunten geopend

Geschreven door Op 17 december 2019

Wethouder Barbara de Reijke (gezondheid en sport) heeft op vrijdag 13 december de watertappunten in Duivendrecht en Ouderkerk geopend, samen met raadslid Jacques Bos. 

De watertappunten staan op centrale locaties, in Duivendrecht op het Dorpsplein en in Ouderkerk aan de Dorpsstraat bij het gemeentehuis. Hier komen elke dag veel mensen langs.
“Ik ben blij dat we nu twee watertappunten hebben in onze gemeente zodat mensen in de openbare ruimte water kunnen tappen. Voldoende water drinken is erg belangrijk. Het lichaam heeft 1,5 tot 2 liter per dag nodig en dat haal je niet altijd. Kiezen voor water in plaats van frisdrank is goed voor je tanden en draagt bij aan een gezond gewicht”, aldus De Reijke.
Het aanleggen van watertappunten is een afspraak uit het coalitieakkoord en maakt onderdeel uit van het lokale gezondheidsbeleid. Maar ook verschillende partijen vanuit de raad hebben hierom gevraagd.

Fractievoorzitter Natuurlijk Belang, Jacques Bos geeft aan: “Vanuit de raad hebben we meerdere keren gevraagd om watertappunten in onze gemeente en zijn blij dat er nu twee geplaatst zijn.” 
De gemeente wil de gezonde keuze gemakkelijker en aantrekkelijker maken, onder andere door het realiseren van watertappunten.
Voor scholen is er een landelijke subsidieregeling voor watertappunten die begin schooljaar 2020/2021 weer open gaat. Voor meer informatie:  www.gezondeschool.nl/advies-en-ondersteuning/subsidie- watertappunt


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp