Urbanuskerk heeft geld nodig voor een duurzame vloer

Geschreven door Op 28 januari 2019

Sinds 2004 wordt hard gewerkt om de Urbanuskerk weer in oorspronkelijke staat te brengen. Een groot project en nu is het de beurt aan de gewelven onder de vloer van de Urbanuskerk.  Alhoewel de kosten van de restauratie van de gewelven worden gedekt door subsidies geldt dit niet voor de kosten van restauratie van de vloer. De vloer zal echter wel vervangen moeten worden en daarom is de Stichting Urbanuskerk aan de Amstel een inzamelingsactie gestart voor 150.000 euro. De Urbanuskerk – een rijksmonument uit 1867 – is niet weg te denken uit het straatbeeld van Ouderkerk en om die reden doet Stichting Urbanuskerk een beroep op de bewoners en ondernemers van Ouderkerk om de kerk te behouden voor de toekomst.

De Urbanuskerk zal in de nabije toekomst open worden gesteld voor multifunctioneel gebruik zoals concerten, films en lezingen door en voor lokale ondernemers.  Ook zal er ruimte zijn voor andere initiatieven die waarde toevoegen aan de lokale gemeenschap.

De Stichting hoopt dat veel mensen willen helpen met een donatie om de nieuwe vloer te realiseren en daarmee dit unieke monument in stand willen houden. Het is al mogelijk om 1 of meerdere tegels van de vloer te doneren en daarmee Vriend te worden van de Urbanus Ouderkerk. Bezoek daarvoor: www.BehoudUrbanusOuderkerk.nl.

Er kan ook een gift over gemaakt worden aan Stichting Urbanus Ouderkerk aan de Amstel via bankrekening NL86 RABO 0351 8218 72 o.v.v. Vriend Urbanus Kerkgebouw.

De Stichting Urbanus Ouderkerk aan de Amstel is een Culturele ANBI en heeft als doel de restauratie en het behoud van het Urbanus kerkgebouw in Ouderkerk aan de Amstel.Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp