Vakantie en inbrekers

Geschreven door Op 19 juli 2020

Jij bent niet de enige die uitkijkt naar de zomervakantie. Een inbraak is nooit te voorkomen, maar je kunt veel doen om de kans flink te verkleinen! Vertel bijvoorbeeld aan je vertrouwde buren dat ze bij een verdachte situatie direct de politie bellen via telefoonnummer 112.

Anti-inbraaktips voor de vakantie

Inbrekers zitten ook op Facebook en Instagram. Vertel dus niet op sociale media dat u met vakantie bent. Zeg het wel tegen uw buren, zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden. Als de buren voor planten, post of huisdieren gaan zorgen, vraag ze dan ook om ’s avonds de gordijnen dicht te doen en ‘s morgens weer te openen. Zo lijkt uw huis bewoond. Met een schakelklok kunt u er ook voor zorgen dat op verschillende plekken, op verschillende tijden, lampen aan- en uitgaan.

Maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk om bij u binnen te komen. Zorg ervoor dat u goed hang- en sluitwerk hebt. Sluit alle ramen en deuren en zorg dat alles wat op slot kan ook op slot zit.

Bel 112 bij verdachte situaties

Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning terwijl u er niet bent) direct de politie via telefoonnummer 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken. Dit geldt natuurlijk ook omgekeerd voor uzelf als u niet op vakantie gaat en de buren wel.

Meer tips via: www.ouder-amstel.nl/Home/Nieuws_en_actualiteiten/Nieuws/Alle_nieuwsberichten_2020/Juli/Inbrekers_vieren_geen_vakantie


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp