VVD wil in gesprek over (dreigende) armoede in Ouder-Amstel

Geschreven door Op 6 september 2022

VVD wil met spoed in gesprek met college van B&W over (dreigende) armoede in Ouder-Amstel
We kunnen er niet omheen: de kosten voor levensonderhoud zijn fors gestegen het afgelopen jaar. De inflatie is erg hoog waardoor alles duurder wordt. Als gevolg van de oorlog in Oekraïne zijn de kosten voor energie helemaal fors gestegen. De gevolgen hiervan merkt iedereen. Steeds meer mensen in Nederland komen hierdoor zelfs in de financiële problemen. Dit is inmiddels breed bekend, maar het ontbreekt nog aan concrete oplossingen. Frans Slats (VVD): “Wij krijgen signalen dat ook in onze gemeente een groeiend aantal mensen hun kosten voor levensonderhoud simpelweg niet meer kunnen betalen. Wij maken ons daar grote zorgen over. Daarom willen wij graag met het college in gesprek om een goed beeld te krijgen van de omvang van het probleem en de mogelijkheden bespreken die de gemeente heeft om hen te helpen”.
Er is een tegemoetkoming voor de gestegen energielasten voor de mensen met de laagste inkomens. Die tegemoetkoming is met de huidige prijsstijgingen echter veel te laag. Bovendien komen ook steeds meer mensen in de problemen die hier helemaal geen gebruik van kunnen maken. Het is belangrijk om een goed beeld te vormen van de omvang van het probleem in Ouder-Amstel, zodat er gericht gekeken kan worden naar oplossingen. Als Den Haag te lang op zich laat wachten dan moeten we lokaal kijken wat we als gemeente kunnen doen, eventueel samen met anderen zoals woningbouwverenigingen en energieleveranciers. Het mag niet zo zijn dat door een trage landelijke overheid inwoners in de problemen raken en letterlijk en figuurlijk in de kou komen te staan.
De VVD-fractie heeft daarom met spoed dit onderwerp laten agenderen voor de komende commissievergadering op 15 september. Frans Slats (VVD): “Wij komen ook graag in gesprek met inwoners hierover of over ander onderwerpen. Op de website van de gemeente staan onze contactgegevens. Ook zijn wij maandag 12 september van 20:30-22uur weer aanwezig in De Vrije handel.”

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp