Waarderingsspeld Ouder-Amstel 2020 uitgereikt

Geschreven door Op 7 januari 2021

Maandag 4 januari heeft burgemeester Joyce Langenacker de waarderingsspelden voor het jaar 2020 uitgereikt aan Carine Oele, Leonie Eliazer, Willem van der Sluis en Roel Habiecht. Het thema van dit jaar was: ‘omkijken naar elkaar in Coronatijd’.
Normaal gesproken vindt deze uitreiking plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie. Dat was dit jaar niet mogelijk en daarom bracht de burgemeester de spelden bij de ontvangers thuis. (Videoverslag):

De selectiecommissie, bestaande uit Barbara de Reijke, Paulette Koek, Gert-Jan Barents, Frank van der Linden en Rineke Korrel, vond het ook dit jaar weer een bijzondere maar moeilijke opgave om uit de mooie voordrachten een keuze te maken.

Voorzitter Barbara de Reijke: ‘Ouder-Amstel kent zoveel mensen die zich belangloos en onbaatzuchtig inzetten voor anderen dat het kiezen ons niet makkelijk gemaakt is. Maar wat komen de spelden goed terecht. We zijn er trots op dat we onze vrijwilligers op deze manier kunnen waarderen.’

De spelden gingen naar:

Carine Oele en Leonie Eliazer voor hun onvermoeibare inzet in Co’s kamer, ook en juist in de coronatijden. Met hun creatieve acties gaven zij mensen die broodnodige extra aandacht.

Willem van der Sluis was en bleef mantelzorger voor mevrouw Adrie Meijer (inmiddels overleden), ook en juist tijdens de coronaperiode. Als mantelzorger stond hij altijd voor haar klaar van een goedemorgen sms-je tot halen en brengen naar ziekenhuis, tot het helpen met opstaan en het doen van de was. Willem regelde het allemaal, met steun van vrouw Leentje. Hij was onmisbaar voor Adri Meijer en haar kinderen.

Roel Habiecht, steun en toeverlaat van de Amstelkerk. Roel is er altijd om alles in goede banen te leiden en een vertrouwd gezicht. Uitvaarten, concerten, trouwerijen, gemeentelijke bijeenkomsten moesten allemaal anders door de coronamaatregelen. Roel was flexibel en regelde het tot in de puntjes coronaproof.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp