Waarom is de kerkbrug afgesloten voor verkeer.

Geschreven door Op 8 oktober 2018

Wij hebben een aantal vragen van inwoners ontvangen waarom de Kerkbrug tot en met maandag 22 oktober 2018 is afgesloten voor het autoverkeer. Dit willen we graag uitleggen.

Deze maatregel hebben we genomen omdat op maandag 1 oktober is gestart met fase 3 van de herinrichting van de Jan Benninghweg. Dit betekent dat het weggedeelte vanaf de aansluiting met de Madelief tot en met de kruising Polderweg/Ambachtenstraat is afgesloten voor al het verkeer.
(Axel Koenders Fit-Service is via een tijdelijke doorsteek bereikbaar voor het autoverkeer).
Gevolg hiervan is dat we al het verkeer via een omleiding moeten ontsluiten. Onder andere ook het verkeer van en naar het bedrijventerrein aan de Ambachtenstraat. Daarnaast willen wij een veilige situatie voor alle verkeersdeelnemers creëren en ook een goede verkeersdoorstroming kunnen garanderen. Omdat ook vrachtauto’s nu gebruik maken van de Rondehoep Oost, staat ondanks de aanwezigheid van de verkeersregelaars, de verkeersveiligheid bij de Kerkbrug onder druk. Als het reguliere autoverkeer over de Kerkbrug hieraan wordt toegevoegd wordt het een onoverzichtelijke en verkeeronveilige situatie. Temeer omdat auto’s zich gaan opstellen voor de Kerkbrug, wachtend op een moment om de brug te kunnen passeren. De verkeersdoorstroming wordt dan ernstig gehinderd. Wanneer we de Kerkbrug openstellen wordt het verkeersaanbod groter dan het op dit moment is. Ook willen wij voorkomen dat automobilisten allerlei verkeersonveilige manoeuvres gaan uitvoeren op dit kwetsbare punt.

Tijdens de weekenden is de ervaring dat het rustiger is met verkeer en wordt de Kerkbrug opengesteld voor autoverkeer.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp