Werkzaamheden aan defecte Brug Ouderkerk duren tot eind maart

Geschreven door Op 16 januari 2024

De herstelwerkzaamheden die aan de vorig jaar opgeleverde Brug Ouderkerk (tussen Ouderkerk en Amstelveen) moeten worden uitgevoerd zullen in eerste instantie tot 24 maart 2024 duren. Tot die tijd kan de brug nog niet worden bediend voor scheepvaart over de Amstel.

De provincie Noord-Holland constateerde eind november vorig jaar een mankement aan de brug, waardoor deze niet meer open en dicht kon. Nader onderzoek leerde dat het draaimechanisme van de noordelijke brug  beschadigd was geraakt,  doordat een verbinding in het mechanisme niet sterk genoeg bleek voor het gewicht van de brug.

Draaimechanisme wordt gerepareerd en versterkt

De aannemer heeft een herstelplan opgesteld voor de constructiefout, waarbij het draaimechanisme wordt gerepareerd en verstevigd. Het eerste deel van de herstelwerkzaamheden wordt momenteel uitgevoerd en zal tot 24 maart 2024 duren. Tot die tijd kan de brug niet bediend worden voor het scheepverkeer. Het wegverkeer kan tijdens deze werkzaamheden grotendeels gebruik blijven maken van de brug.

Meer werkzaamheden na vaarseizoen 2024

Na het uitvoeren van het  eerste deel van de herstelwerkzaamheden kan Brug Ouderkerk vanaf 24 maart weer bediend worden voor de scheepvaart. Maar daarmee is de brug nog niet in orde. Er moeten ook nog resterende herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd, waarvoor meer voorbereidingstijd nodig is. Omdat de Brug Ouderkerk voorlopig goed en veilig gebruikt kan worden, worden deze resterende werkzaamheden na het vaarseizoen van 2024 ingepland.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp