Werkzaamheden op Hoger Einde-Zuid

Geschreven door Op 14 juni 2023

Let op als je volgende week in Ouderkerk aan de Amstel wilt zijn.

Vanwege werkzaamheden op Hoger Einde-Zuid is deze weg voor zowel auto’s als fietsers afgesloten tussen de provinciale weg en Gijsbrecht van Aemstelstraat. Van 19 juni tot en met 29 juni kun je het centrum van Ouderkerk aan de Amstel bereiken via Jacob van Ruisdaelweg en Koningin Wilhelminalaan.

Bron: Jammfm
Foto: AmstellandMeerlanden
Auteur: Maurice Becker

 

Tijdelijke afsluiting Hoger Einde-Zuid in Ouderkerk aan de Amstel

Van 19 juni tot en met 28 juni 2023 is de aansluiting van de Hoger Einde-Zuid met de Burgemeester Stramanweg in Ouderkerk aan de Amstel afgesloten.

De provincie Noord-Holland legt in die periode een fietsoversteek aan op Hoger Einde-Zuid. De fietsoversteek sluit aan op een nieuwe fietsonderdoorgang. Vanwege de werkzaamheden wordt het gemotoriseerd verkeer omgeleid via de Jacob van Ruisdaelweg en Koningin Wilhelminalaan naar het centrum van het dorp.

Door de aanleg van de fietsoversteek wordt het asfalt van Hoger Einde-Zuid ter hoogte van huisnummer 19 verwijderd. De aannemer legt hier een fietsoversteek aan. Het betreft hier de resterende werkzaamheden aan de fietsoversteek die eind april al deels waren uitgevoerd.

Afsluiting Hoger Einde-Zuid van 19 tot en met 28 juni

Van 19 tot en met 28 juni is Hoger Einde-Zuid afgesloten tussen de kruising met N522 (Burgemeester Stramanweg) en Hoger Einde-Zuid ter hoogte van huisnummer 19. Gemotoriseerd verkeer kan dan niet meer Hoger Einde-Zuid inslaan of uitrijden. Het autoverkeer van en naar het centrum van het dorp wordt omgeleid via de Jacob van Ruisdaelweg en de Koningin Wilhelminalaan. Woningen en bedrijven op de Hoger Einde-Zuid blijven bereikbaar vanuit de zuidkant van Hoger Einde-Zuid.

(Brom)fietsers en voetgangers

(Brom)fietsers worden via de westelijke parallelweg van Hoger Einde-Zuid van en naar het nieuwe fietspad onder de oostelijke onderdoorgang geleid. Voetgangers kunnen langs de werkzaamheden lopen en de bushaltes op de Burgemeester Stramanweg blijven bereikbaar.

Brug Ouderkerk

De werkzaamheden maken deel uit van de vernieuwing van de Brug Ouderkerk. De provincie Noord-Holland vernieuwt de brug over de Amstel in de N522 tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel en vervangt deze door twee nieuwe bruggen. Tegelijkertijd met het werk aan de brug vinden er aanpassingen plaats aan de aansluitende wegen en fietspaden. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid rondom de brug en stroomt het verkeer op de provinciale weg beter door.

De vernieuwing van de Brug Ouderkerk is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Holland met de gemeenten Amstelveen en Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam. Aannemer Bouwcombinatie brug Ouderkerk voert de werkzaamheden uit. Op een aantal restwerkzaamheden en beplanting na, rondt de aannemer de werkzaamheden halverwege juli 2023 af.

Meer informatie

Facebookpagina @AmstellandMeerlanden.

 

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp