Winterfestival noodgedwongen afgeblazen!

Geschreven door Op 11 december 2018

Vrijdag 14 december aanstaande had er een grote tent op het Kampje moeten staan om ruim 700 feestgangers een hele gezellige avond te bezorgen. Een tent vol met lange tafels, waar iedereen terecht kon voor een gezellig samenzijn, kon genieten van muziek en heerlijke winterse gerechten klaargemaakt door lokale restaurants als DE BANQ, de Kruidfabriek en Slagerij Bart Ridder.

Helaas, het Winterfestival is afgeblazen, maar waarom? Deze vraag legde wij voor aan de voorzitter van Stichting Promotie Ouder-Amstel, Hans Out. “Ja, het is heel erg jammer dat we deze beslissing moesten nemen, maar het kon niet anders. De kaartverkoop viel erg tegen, tot op heden waren er zo’n 200 kaarten verkocht. Dat hadden er veel meer moeten zijn”.

In de wandelgangen hoor je dat er best veel mensen van plan waren om te gaan, maar nog geen kaartje hadden gekocht. Of mensen die van de mogelijkheid gebruik hadden gemaakt om ter plaatse een kaartje te kopen. Durfde jullie dat risico dan toch niet te nemen? “Nee, wij zijn een stichting en moeten elk dubbeltje omkeren. Stel dat het aantal bleef steken op 350 bezoekers, dan was het echt een grote strop geweest voor de stichting. Wij hadden dan veel geld toe moeten leggen waardoor er evenementen van 2019 in gevaar komen” aldus Out.

Over welke evenementen hebben we het dan? “Het Amstel Zomer Festival en de intocht van Sinterklaas. Deze twee evenementen organiseren wij al vele jaren met groot succes. Daarbij willen wij ook nog een zomerconcert achter de Amstelkerk organiseren in 2019, mits er voldoende budget is”. Irene van Beek, medebestuurslid en verantwoordelijk voor de sponsoren vult aan: “Wij zijn dankbaar voor de sponsoren die wij hebben, dat is voor de stichting van levensbelang. We gaan dan ook zeer zorgvuldig met het geld van onze sponsoren om. Mede dankzij hen kan het Amstel Zomer Festival en de intocht van Sinterklaas georganiseerd worden. De intocht kost alleen maar geld, maar als we een goed jaar draaien bij het Amstel Zomer Festival kan de intocht weer georganiseerd worden en is er wellicht wat budget over om een extra activiteit te organiseren zoals een zomerconcert. Mensen vergeten dat wel eens; de stichting zorgt voor allerlei activiteiten, mogelijk gemaakt door sponsoren en met inzet van heel veel vrijwilligers. En ook de bezoekers van het Amstel Zomer Festival dragen hun steentje bij. Dat is toch geweldig? Daar moeten we met z’n allen echt heel trots op zijn en dat houdt ons dorp levendig!”

Hans Out tot slot: “Het Winterfestival was het proberen waard en we hadden er heel veel zin in. We dachten met een tent niet zo kwetsbaar te zijn vanwege het weer. Maar een tent ook kost veel geld, verwarming, aankleding en alles wat erbij komt kijken. We hadden gehoopt dat er meer kaarten verkocht zouden zijn, maar dat blijkt helaas dus niet het geval. Dan moet je als stichting een verstandig besluit nemen en geen risico willen nemen. Dat hebben we gedaan, hoe enthousiast iedereen ook was”.

Mocht je na het lezen van dit interview denken; ik wil wel helpen door sponsor te worden? Graag! We verwelkomen je met open armen en kunnen je steun goed gebruiken. Stuur een mailtje naar: festivalouder-amstel@outlook.com en we nemen spoedig contact met je op.


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp