Woningbouw voor jongeren in Ouderkerk aan de Amstel

Geschreven door Op 14 januari 2021

De gemeente wil in Ouderkerk aan de Amstel op drie percelen woningbouw realiseren. De percelen, in eigendom van de gemeente zitten aan de Aart van der Neerweg, Prinses Beatrixlaan en Polderweg. Het zal gaan om jongerenwoningen en er zijn meerdere initiatiefnemers die mogelijkheden zien voor woningbouw op deze locaties. Er is inmiddels een concept uitgewerkt, deze is te vinden op de website ouder-amstel.nl

Concept ruimtelijke visie drie percelen

In Ouderkerk aan de Amstel zijn drie percelen, gelegen aan de Aart van der Neerweg, Prinses Beatrixlaan en Polderweg, in eigendom van de gemeente. Op deze percelen willen wij woningbouw realiseren.

De gemeenteraad heeft een motie ingediend voor het bouwen van jongerenwoningen en er zijn meerdere (lokale) initiatiefnemers die mogelijkheden zien voor woningbouw op bovengenoemde locaties. Samen met een stedenbouwkundig bureau is onderzocht wat er ruimtelijk gezien mogelijk is op deze locaties. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld bouwhoogtes en situering van het bouwvlak. Deze ruimtelijke uitgangspunten zijn verwerkt in een concept ruimtelijke visie (pdf, 16 mB). U kunt ook de samenvatting bekijken.

Wij realiseren ons dat de toekomstige ontwikkelingen op de percelen van invloed zijn op de omgeving. Wij willen de buurtbewoners, nabijgelegen bedrijven, initiatiefnemers en andere belangstellenden dan ook betrekken bij de concept ruimtelijke visie. Er is daarom ook gelegenheid om te reageren op de concept visie. Dit kunt u doen door een reactie te sturen per mail aan gemeente@ouder-amstel.nl of per post aan college van burgemeester en wethouders, Postbus 35, 1190 AA Ouderkerk aan de Amstel, onder vermelding van zaaknummer 2021-008470.

Wilt u een toelichting of hebt u een vraag over de concept visie dan kunt u een belafspraak maken met de projectleider mevrouw Kevelham, dit kan via bestuurssecretariaat@ouder-amstel.nl of telefoonnummer (020) 496 21 21.
Reageren op de concept visie kan tot uiterlijk 22 februari 2021.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp