Zo vier je oud en nieuw op zijn best

Geschreven door Op 25 december 2020

Op zoek naar een manier om toch een geweldige oud en nieuw te vieren? We hoeven je vast niet te vertellen dat muziek je in elk geval helpt. Maar ook deze nieuwe en buitenlandse tradities die we voor je op een rijtje gezet hebben, zorgen voor een geweldige oud en nieuwjaarsavond.

Zorg in elk geval voor de glitters, oliebollen en champagne. En misschien wordt er dit jaar wel een traditie geboren die nog jaren mee gaat.

Top muziek

Is de top 2000 één van jouw favorieten? Dan is deze optie ook vast een succes. Je kan het uitvoeren met degene met wie je de avond doorbrengt maar online werkt het zeker ook. Kies voor alle (en eventueel ook voor jezelf) een liedje uit. Het thema kan zijn iets dat je de ander toewenst voor het komende jaar. Maar ook een liedje dat voor jullie relatie of vriendschap staat of juist een nummer om het jaar af te sluiten. Om beurten worden de liedjes gedraaid (vooraf een playlist maken is natuurlijk ook een goede optie. Aan jullie of je nog een toelichting wil geven of het de tekst voor zich laat spreken.

Geef wensen cadeau

Een soort gelijk iets kun je doen met cadeautjes. En hé, het één sluit het ander niet uit natuurlijk want cadeautjes zijn altijd een succes. Bij deze traditie geef je elkaar om middernacht een cadeautje. Niet zomaar een cadeautje maar een speciaal cadeautje met een wens. Het cadeau zelf spreekt de wens min of meer uit. We geven je wat voorbeelden. Gun jij je vriend of vriendin een mooie reis? Dan geef je een mooie reistas of rugzak cadeau. Gun je iemand meer geld, dan is een mooie portemonnee een mooi gebaar. Stop er wel alvast een muntje in want dat brengt ook geluk. En gun je je kinderen dat ze komend jaar slagen voor hun examen; dan geef je de Eastpak rugzak die in mei aan de vlag mag hangen. En de kleinsten die zo graag logeren bij opa en oma of die komend jaar eindelijk naar school mogen, krijgen een mooie Zebra tas. Op Social Deal vind je trouwens nog veel meer hele mooie cadeaus. Ook voor jezelf.

2021 voorspellen volgens Duitse traditie

Ben je eigenlijk stiekem heel benieuwd wat 2021 je gaat brengen? Volgens de Duitse traditie Bleigieβen zou je het zo kunnen voorspellen. Daar smelten ze lood dat daarna in een pot gegoten wordt. De vorm die het lood bepaald je toekomst. Elke vorm heeft namelijk een betekenis. Weet je gelijk of je weer kunt gaan feesten komend jaar en of je een goede reden hebt om die mooie Louis Vuitton tas te kopen. Geloof je er niet zo in? Speel gewoon op safe en koop die tas sowieso.

Spring het nieuwe jaar in

Deze is sowieso een aanrader. De Deense traditie is niet alleen een leuke grappige en makkelijk uit te voeren variant op de Nieuwjaarsduik maar ook nog eens wat warmer. In Denemarken springen ze namelijk letterlijk en figuurlijk het nieuwe jaar in. Klim hiervoor net voor middernacht op een stoel en om klokslag 12 spring je er vanaf; het nieuwe jaar in. Bij gebrek aan een stoel springen ze ook wel eens gewoon in de lucht. Wedden dat lachen gegarandeerd is.

Ga je voor liefde, geld of gezondheid?

Nog zo’n leuke traditie is de Mexicaanse. En lekker subtiel dus die kun je ook stiekem uitproberen. De Mexicanen geloven er in dat de kleur lingerie of ondergoed die je tijdens de jaarwisseling draagt, je geluk brengt. Zo kun je dus zelf je geluk een beetje helpen. Verlang jij naar een nieuwe liefde, dan draag je rode lingerie. Dat staat voor een nieuwe vlam in je leven. Verlang je naar wat meer financiële armslag, kies je beter voor geel. En witte lingerie staat voor een gezond jaar. Dat laatste kunnen we na 2020 sowieso wel gebruiken. Combineren is misschien ook een optie…

Gelabeld als

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp