Zonnige vierde Koningsspelen

Geschreven door Op 26 april 2018

Dit jaar werd voor de vierde keer in Ouderkerk aan de Amstel de Koningsspelen gezamenlijk met de drie Ouderkerkse basisscholen en stichting Coherente georganiseerd. De Koningsspelen vonden plaats op vrijdagochtend 20 april. Voor alle leerlingen van het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool stond een programma vol sport, spel en cultuur klaar.

Om 6.00 uur in de ochtend waren de eerste vrijwilligers en leerkrachten al bezig op de velden van SVO en in het Amstelbad om alle onderdelen klaar te zetten. Het was nog aardig koud op dit vroege tijdstip. Door het sjouwen en harde werken kreeg iedereen het al snel warm.

Rond 8.00 uur kwamen de andere leerkrachten naar de velden en het Amstelbad. De laatste onderdelen werden klaargezet en de eerste vroege leerlingen stroomden de velden op. De leerlingen van de groepen 5 en 6 verzamelden voor het Amstelbad. Zij hadden daar hun programma. Wanneer een groepje compleet was gingen ze met een hulpouder naar het eerste onderdeel. Voor de leerlingen van groep 5 en 6 was er veel te beleven. Van tafeltennis, midgetgolf tot voetballen. Bij het onderdeel van de Watersport Vereniging de Ouderkerkplas werd de kennis van de leerlingen over watersport op de proef gesteld. Op het zandveld gingen de leerlingen met Volleybalvereniging Ouderkerk aan de slag met beachvolleybal. Ook muziek stond op het programma. Samen met het Muziekcollectief werd er gezongen. Daarnaast kregen de leerlingen nog een clinic slacklinen en acrobatiek.

Op de velden van SVO waren de leerlingen van groep 1 tot en met 4 en de groepen 7 en 8 ook aan het genieten van het buiten met elkaar bewegen. In de loop van de ochtend was de zon steeds meer aanwezig en de vesten gingen uit. De gezichten en armen werden ingesmeerd voor bescherming tegen de felle zon. De jongste leerlingen uit groep 1 tot en met 4 hadden een veld vol circusonderdelen. Er werd gelopen op ballen en koorden. Het was best lastig maar alle kinderen hadden er veel plezier in. Ook kregen de leerlingen een dansclinic van dansschool DCF. De Koningssdans werd geoefend en er werd Stopdans gespeeld. Op een ander veld stonden trainers van Fit en Soul aan de Amstel klaar om de leerlingen te laten kickboksen. In spelvorm werden er verschillende stoten geoefend. Daarnaast werd er gesprongen op springbanen. Onder begeleiding van trainers van sv IVO werd hier een springclinic verzorgd.

De leerlingen van groep 7 en 8 hadden hun eigen programma. Bij het onderdeel karaoke, wat begeleidt werd door het Muziekcollectief, werd hard gezonden. Weer bij een ander onderdeel waren de leerlingen aan het dansen samen met een dansdocent van dansschool DCF. Daarnaast werd er onder andere gehockeyd, gevoetbald en trefbal gespeeld. Ook de kennis van de oudste leerlingen werd op de proef gesteld door de Jongerenwerkers van stichting Coherente. Volleybal Vereniging Ouderkerk verzorgde het onderdeel volleybal voor de leerlingen. Tijdens het onderdeel stormbaan en estafette konden de leerlingen zich heerlijk uitleven en plezier beleven.

Tussendoor werden de ruim 1000 leerlingen en 500 vrijwilligers, trainers en leerkrachten voorzien van een stuk fruit gesponsord door Plus Vreeswijk. Tussen het sporten door ging dit er bij iedereen goed in. De Koningsspelen zijn vast gelegd door fotowerkgroep Coherente.

De Koningsspelen werden gezamenlijk afgesloten met de Koningssdans. Alle groepen verzamelden zich voor het podium. Het was een drukte maar een mooie gezicht om alle verschillende scholen en leeftijden bij elkaar te zien. De organisatie kijkt terug op een zonnige en geslaagde Koningsspelen.


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp