8 juni kan jij alles van de bouw te weten komen

Geschreven door Op 4 juni 2024

Dag van de Bouw in Ouder-Amstel: kom kijken en beleven!

Op zaterdag 8 juni kunt u een kijkje nemen bij verschillende bouwprojecten in Ouder-Amstel en Amstelveen. Een unieke kans om te zien hoe de bouwsector werkt aan de toekomst van onze regio.

Wat is er te doen?

  • In Ouderkerk aan de Amstel kunt u de uitbreiding van de brug over de Bullewijk bewonderen. Deze brug wordt verbreed om de doorstroming van het verkeer te verbeteren en de leefbaarheid te vergroten. U kunt zien hoe de bouwers te werk gaan en vragen stellen over het project.
  • In Amstelveen kunt u de bouwplaats van de verdiepte ligging bezoeken. Dit is een onderdeel van het project Zuidasdok, dat de bereikbaarheid en leefbaarheid van de Zuidas en de noordelijke Randstad moet verbeteren. U kunt een kijkje nemen in de bouwkuip, waar de nieuwe snelweg onder de grond komt te liggen. Ook kunt u meer te weten komen over de techniek en de planning van dit complexe project.
  • Op het Stadsplein in Amstelveen vindt u het bezoekerscentrum Amstelveen InZicht. Hier kunt u informatie krijgen over de verschillende bouwprojecten in de regio, zoals de vernieuwing van het stadshart, de aanleg van de Amsteltram en de verbouwing van het Cobra Museum. Ook zijn er leuke activiteiten voor kinderen, zoals een bouwspel, een knutselhoek en een springkussen.

Hoe kunt u meedoen?

De Dag van de Bouw is gratis en voor iedereen toegankelijk. U hoeft zich niet aan te melden, u kunt gewoon langskomen tussen 12.00 en 17.00 uur. U kunt zelf kiezen welke locaties u wilt bezoeken en in welke volgorde. Het bezoekerscentrum Amstelveen InZicht is het centrale punt, waar u een plattegrond en een programmaboekje kunt krijgen. Ook kunt u hier een fiets lenen om naar de andere locaties te gaan.

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van de bouwsector. Het doel is om het publiek te laten zien wat de bouw allemaal doet en kan. Elk jaar doen er honderden bouwbedrijven en -projecten mee aan deze landelijke open dag. Voor meer informatie kunt u kijken op dag van de bouw.

We hopen u te zien op zaterdag 8 juni. Het belooft een leuke en leerzame dag te worden voor jong en oud!

Meer informatie: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/…/kom-op…/


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp