Waarom stemmen voor het Europees Parlement?

Geschreven door Op 4 juni 2024

Op donderdag 6 juni kunt u  uw stem laten horen voor het Europees Parlement. Dit is een belangrijke verkiezing, want de Europese Unie heeft invloed op veel zaken die ons dagelijks leven raken. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als klimaatverandering, migratie, handel, landbouw, veiligheid en mensenrechten.

Het Europees Parlement bestaat uit 751 leden die de meer dan 500 miljoen burgers van de EU vertegenwoordigen. Het Parlement beslist samen met de Raad van de EU over de wetgeving, de begroting en de controle van de Europese Commissie. Het Parlement kan ook initiatief nemen om nieuwe wetten voor te stellen of om de Commissie ter verantwoording te roepen.

In Nederland kiezen we 26 leden voor het Europees Parlement, die verdeeld zijn over verschillende politieke partijen en groepen. U kunt stemmen op de partij en de kandidaat van uw voorkeur. Zo heeft u invloed op wie er namens u spreekt in Brussel en Straatsburg, waar het Parlement vergadert.

Dus wilt u meepraten over de toekomst van Europa? Ga dan naar de stembus op donderdag 6 juni en breng uw stem uit voor het Europees Parlement. U heeft hiervoor een stempas en een identiteitsbewijs nodig. De stemlokalen zijn open tussen 7.30 uur en 21.00 uur. Kijk voor een overzicht van alle stemlokalen op www.ouder-amstel.nl/verkiezingen of www.waarismijnstemlokaal.nl

Jammfm volgt de verkiezingen op de voet en houdt u op de hoogte van de uitslagen en de reacties. Blijf dus luisteren naar Jammfm, de lokale omroep van Ouder-Amstel.


Lees verder

Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp